Καραμανλής στη Βουλή: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία [videos – live]

FILE PHOTO: Ο Κώστας Καραμανλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ,και συνυπέγραψαν 80 βουλευτές από τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στην ομιλία του ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε: «Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα τοποθετούμαι αποκλειστικά και μόνο θεσμικά. Εγώ ο ίδιος είχα ζητήσει πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη με συγκεκριμένο κατηγορητήριο για να δούμε ποια έχει βάση εδώ στη Βουλή, όχι σε λαϊκά δικαστήρια. Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

«Τη μοιραία νύχτα είχαμε συσσώρευση λαθών και κατ’ εξακολούθηση παραβίαση των κανονισμών» πρόσθεσε ακόμα ο βουλευτής της ΝΔ και συνέχισε

Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη… Συγκάλυψη είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων να πατάς στον ανθρώπινο πόνο να διαχέεις το μίσος από σκοτεινούς μηχανισμούς στο διαδίκτυο.

Εμείς δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο όπως άλλοι έκαναν στο Μάτι, παραιτήθηκα αμέσως. Με πονάει περισσότερο που δεν καταφέραμε να ξεριζώσουμε νοσηρές νοοτροπίες της ανευθυνότητας.

Έριξαν και λάσπη στο εκλογικό σώμα επειδή με τίμησαν με την ψήφο τους ενώ ο αρχηγός τους δεν εξελέγη και πήραν 17%. Επαναλαμβάνω: δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε κρύβομαι τώρα, πίσω από καμιά βουλευτική ασυλία. Καμιά βουλευτική ασυλία δεν έχω για τα Τέμπη ανέφερε ο κ. Καραμανλής

  • Νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης περενέβη στη διεξαγόμενη συζήτηση και απέρριψε ως «ψεκασμένες θεωρίες» τους ισχυρισμούς κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών της ΝΔ ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εξυπηρετεί με την πρότασή του διαπλεκόμενα συμφέροντα.

«Η παράταξή σας είναι σιαμαία με την εγχώρια ολιγαρχία. Πήραμε τη πρωτοβουλία γιατί οι Έλληνες θέλουν να μάθουν την αλήθεια», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Πρόσθεσε πώς «από χθες το βράδυ αναμασούν αυτούς τους ισχυρισμούς χωρίς να δίνουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα». Υποστήριξε ότι τα κίνητρα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι αξιακά κι όχι καθεστωτικά όπως της ΝΔ.

Καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, υποστηρίζοντας πώς άλλα είπε το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη κι άλλα στην ομιλία του στη Βουλή αργά το μεσημέρι.

«Αφήστε τη γλώσσα Βελόπουλου κι απαντήστε σε τρία καθαρά ερωτήματα: Ποιός πήρε το υλικό, ποιός το χάλκευσε και ποιός το διοχέτευσε, από τις πρώτες ώρες στο Πρώτο Θέμα;», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναρωτήθηκε άν ήταν το μακρύ χέρι του Μαξίμου και τόνισε: «Μπορείτε να κοροϊδεύετε λίγους για καιρό αλλά δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε όλους για πάντα».

Φωτιές άναψε ο Φλωρίδης

«Φωτιά» στη σημερινή συζήτηση πυροδότησε το δριμύ κατηγορώ του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στη Βουλή.




Ο Γιώργος Φλωρίδης υπογράμμισε ότι η Δικαιοσύνη χρειάζεται ασπίδα προστασίας απέναντι στους δημαγωγούς και τους υπονομευτές της και έστειλε μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν έξω από το πεδίο της δημοκρατίας, ότι κάνουν μεγάλο λάθος και θα το διαπιστώσουν για μια ακόμη φορά. «Εξωθεσμικοί παράγοντες που επιχειρούν να αλλοιώσουν τη λειτουργία της δημοκρατίας, εφόσον συνεχίσουν να το επιχειρούν, θα υποστούν για μια ακόμη φορά συντριπτική ήττα», είπε ο κ. Φλωρίδης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε τις διατάξεις, τις κατεπείγουσες διατάξεις, που εισήγαγε η παρούσα κυβέρνηση με στόχο, όπως είπε, την επιτάχυνση της απόδοσης δικαιοσύνης, στην τραγωδία των Τεμπών. Κατηγόρησε επίσης, ιδίως την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, για υπονόμευση των βασικών θεσμών με την πρόταση διεξαγωγής εκλογών παρουσία διεθνών παρατηρητών και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην προπαρασκευή της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αναφέρθηκε επίσης στις προτροπές προς την Ευρωπαία Εισαγγελέα, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές, Νίκο Φαραντούρη, ενώ σημείωσε πως «όσοι χρησιμοποιούν μια θολή επιχειρηματολογία για τα μπαζώματα στο σημείο του δυστυχήματος, αυτοί είναι για τα μπάζα», γιατί όλες οι εργασίες που έγιναν είχαν στόχο να μπορέσουν να προσεγγίσουν οι γερανοί και από κάτω διέρχεται ο κεντρικός αγωγός του φυσικού αερίου της χώρας, και υπήρχε κίνδυνος να τιναχθεί ο αγωγός.




Τα όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μάντζου που κατήγγειλε ότι με ευθύνη της συμπολίτευσης απορρίφθηκε η διερεύνηση των ποινικών καταγγελιών της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει ποιο ήταν το επίσημο παρακράτος που αξιοποίησε παραχαραγμένο ηχητικό υλικό για τη συγκάλυψη και την χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Αναφέρθηκε επίσης και στη διάταξη που έφερε η «κυβέρνηση της συγκάλυψης», για να διευκολύνει τη δικαιοσύνη και την απονομή της. «Στον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό, είχαμε ανακοινώσει ότι θα αφαιρέσουμε για κάποια αδικήματα, τη διαδικασία της έκδοσης βουλευμάτων, έτσι ώστε όταν η υπόθεση τελειώνει στα χέρια του ανακριτή και υποβάλλεται στον εισαγγελέα, να μπορεί αμέσως να οδηγηθεί στο ακροατήριο, χωρίς την παρέμβαση του βουλεύματος, που κρατάει και γω δεν ξέρω πόσο καιρό. Το τι μας είπατε εδώ μέσα, δεν λέγεται. Η διάταξη ψηφίστηκε από τη ΝΔ ώστε να κερδηθεί χρόνος», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σημείωσε τέλος ότι «η κυβέρνηση της συγκάλυψης», σε συνεργασία με την Περιφέρεια προχωράει στην κατασκευή του χώρου που θα γίνει η δίκη για τα Τέμπη. «Θα είναι ένας χώρος πρότυπο, έτοιμος, σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα, μέχρι το τέλος Μαΐου, με θέσεις 100 και πλέον δικηγόρων, θέσεις για δημοσιογράφους, αίθουσα διασκέψεων, έτσι ώστε να μην ζήσουμε αυτό που ζήσαμε με το Μάτι, στο οποίο κάηκαν 105 άνθρωποι, και όταν τελείωσε η ανάκριση που κράτησε άπειρα χρόνια δεν βρίσκατε αίθουσα, για να ξεκινήσει η δίκη», είπε ο κ. Φλωρίδης.

Η πρόταση δυσπιστίας και το ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Φλωρίδης σχολίασε πως ενώ πριν από λίγες ημέρες έγινε η συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής και ενώ η αντιπολίτευση κατήγγειλε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, ούτε πρόταση ποινικής δίωξης σε βάρος του όποιου εμπλεκόμενου υπουργού κατατέθηκε, ούτε πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης κατατέθηκε. «Η πρόταση κατατέθηκε, όταν έρχεται ένα νεύμα από κάπου… Ένα δημοσίευμα με έναν τίτλο παραπλανητικό και ψεύτικο, ο οποίος τίτλος δεν υποστηρίζεται από το ρεπορτάζ και το οποίο ρεπορτάζ λέει ότι δεν ισχύουν αυτά που γράφονται στον τίτλο. Ούτε για ξεκάρφωμα δεν περιμένατε να περάσει μια μέρα, να μην φανεί ότι είστε τόσο στοιχισμένοι», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσέθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ περίμενε ένα εξωθεσμικό σήμα από κάπου για να κάνει τελικά την πρόταση δυσπιστίας.

Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει κάτι να κάνετε με αυτό», είπε, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσέθεσε: «Αυτή η ηγεσία δεν έχει καμία σχέση και καμία επαφή με την τρίτη Ελληνική Δημοκρατία. Η διατύπωση της άποψης ότι χρειαζόμαστε ελεύθερες εκλογές με ξένους παρατηρητές, δεν είναι ξεκάρφωτη και μόνο από τον αρχηγό σας. Την ακολούθησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σας, ο κ. Φαραντούρης, ο οποίος επικαλέστηκε την Ευρωπαία Εισαγγελέα να ρίξει την ελληνική κυβέρνηση. Άρα δηλαδή ζητάτε να επέμβουν ξένες δυνάμεις στην Ελλάδα, αφού εσείς με το 12% δεν μπορείτε να τη ρίξετε, δεν μπορείτε να τη ρίξετε στα πλαίσια της δημοκρατίας, πρέπει να έρθουν κάποιοι άλλοι απέξω να ρίξουν την κυβέρνηση.». Παράλληλα αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη «ο οποίος επαιρόμενος είπε ότι η έκθεση που ψήφισε η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εναντίον της Ελλάδα, για το κράτος δικαίου, την έγραψε αυτός» και μάλιστα «αυτός ήταν ο συντάκτης της επίμαχης παραγράφου που έγραφε ότι πρέπει να διακοπεί η χρηματοδότηση στην Ελλάδα, δηλαδή να σταματήσουν να παίρνουν οι αγρότες λεφτά, γιατί, υποτίθεται ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος δικαίου».

«Όλη αυτή η εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης που έχει εξαπολυθεί το τελευταίο διάστημα, έχει σκοπό να ελαχιστοποιηθεί έως καταργηθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, απέναντι στους θεσμούς, με βάση τους οποίους λειτουργεί η Ελληνική Δημοκρατία», είπε ο κ. Φλωρίδης και προσέθεσε πως «όσοι χρησιμοποιούν μια θολή επιχειρηματολογία για τα μπαζώματα στο σημείο του δυστυχήματος, αυτοί είναι για τα μπάζα», γιατί όλες οι εργασίες που έγιναν είχαν στόχο να μπορέσουν να προσεγγίσουν οι γερανοί και από κάτω διέρχεται ο κεντρικός αγωγός του

Επανέρχεται ο Νικόλας Φαραντούρης: Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απονομιμοποίηση την κυβέρνηση

Επίθεση Φλωρίδη στην αντιπολίτευση: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπαζώματα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: