Πόλος έλξης για επιστήμονες και τουρίστες ο υγρότοπος της Καλλονής: «Παράδεισος» για όσους αγαπούν την παρατήρηση πουλιών [βίντεο]

Εικόνα από τον υγρότοπο της Καλλονής στη Λέσβο. Photo via YouTube




Ο υγρότοπος στον κόλπο Καλλονής, στη Λέσβο είναι ένας από τους σημαντικότερους στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και αποτελεί πόλο έλξης για την παρατήρηση σημαντικών ειδών και προστατευόμενων πουλιών.

Σήμερα στην περιοχή πραγματοποιήθηκε ορνιθοπαρατήρηση και περίπατος στη φύση και οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μεταξύ άλλων φλαμίνγκο, κορμοράνους, και πάρα πολλά είδη προστατευόμενων πουλιών

«Είναι το δεύτερο Σαββατοκύριακο που πραγματοποιούμε αυτή την εξόρμηση. Έχει ξεκινήσει η ανοιξιάτικη μεταναστευτική περίοδος στη Λέσβο, αυτό το σαββατοκύριακο γιορτάζουμε και την ημέρα άγριας ζωής.

Έχουμε πάνω από 25 είδη πουλιών αυτή τη στιγμή στη Λέσβο, και συνιστά το νησί -γεωγραφικά- ένα πολύ σημαντικό προορισμό, για τους ορνιθοπαρατηρητές για όλη την Ευρώπη.

Τα φλαμίνγκο είναι από τα πιο γνωστά είδη που έχουμε εδώ, ξεχειμωνιάζουν εδώ στο νησί, έχουμε πολλά είδη ερωδιών, καστανόπαπιες, κορμοράνους», όπως ανέφερε ο Στρατής Σγουρνιός, δασοπόνος στο κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης Καλλονής, και πρόσθεσε:

«Ο υγρότοπος της Καλλονής είναι από τους πιο σημαντικούς στην Ελλάδα, βοηθάει το νερό και το μέρος τα φλαμίνγκο να ξεχειμωνιάσουν εδώ και μετά να συνεχίσουν το ταξίδι τους περιμετρικά στη Μεσόγειο.

Παίζει ρόλο και η αλυκή εδώ, γιατί το φλαμίνγκο δε μένει στα γλυκά νερά, θέλει τα πιο αλμυρά νερά, υπάρχουν στις αλυκές τα κατάλληλα συστατικά και το κατάλληλο φαγητό για να επιβιώσει εδώ το φλαμίνγκο.

Η Λέσβος έχει πολλούς υγροτόπους και η είναι το δεύτερο νησί στην Ελλάδα μετά την Κρήτη που έχει τους περισσότερους υγροτόπους.

Έχουμε από όλο τον κόσμο ορνιθοπαρατηρητές».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Αποκριάτικο το Σάββατο στην Πάτρα: Μικροί και μεγάλοι στην καρναβαλική ποδηλατάδα, απαραίτητη προϋπόθεση να είναι μασκαρεμένοι

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: