Πλήρης ταύτιση του ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ στην κριτική τους εναντίον του Προέδρου Χριστοδουλίδη: Τα ίδια η Αννίτα, τα ίδια και ο Στέφανος!

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη για τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ανακοινώσεις, οι ηγετες των δύο μεγάλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατέκριναν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΠτΔ), Νίκο Χριστοδουλίδη, για το χθεσινοβραδινό του διάγγελμα καθώς και για τη διακαναλική συνέντευξη που ακολούθησε.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου και ο Γενικός Γραμματέας ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, με αναρτήσεις τους στο Twitter επέκριναν τον Πρόεδρο για όσα ανέφερε.

Είναι περίεργο ότι η Δεξιά και η Αριστερά της Κύπρου ταυτίζονται για μία ακόμη φορά.

  • Ανακοίνωση ΔΗΣΥ για απολογισμό πρώτου έτους της κυβέρνησης

Η επικοινωνιακή πολιτική δεν ενοχλεί εμάς. Ενοχλεί τους ίδιους τους πολίτες και επιβεβαιώνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος των πραγματικών προβλημάτων.

Ούτε η μετακύλιση ευθυνών σε άλλους δεικνύει ότι λαμβάνονται τα σωστά μηνύματα. Αναμένουμε από την κυβέρνηση περισσότερη αποφασιστικότητα, τόλμη και ανάληψη ευθύνης, και λιγότερη επικοινωνία.

Δεν αντιλέγουμε ότι έγινε έργο, αλίμονο. Άλλωστε, τα περισσότερα ήταν σχεδιασμοί και δράσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη από προηγουμένως. Τα λίγα επωφελή που έγιναν για τους πολίτες, στηρίχτηκαν από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Από την πλευρά μας αναλάβαμε ευθύνες όταν το διακύβευμα ήταν η σταθερότητα της χώρας και της οικονομίας (εκποιήσεις, προϋπολογισμός), με δεδομένη την πλήρη άρνηση του ΑΚΕΛ και τα προβλήματα συνεννόησης των συγκυβερνώντων κομμάτων.

Διαφωνήσαμε όμως με πολιτικές που είχαν κοστίσει στους πολίτες, όπως η διόγκωση των μόνιμων ανελαστικών δαπανών και η διακοπή των μέτρων για τα καύσιμα και το ρεύμα το περασμένο καλοκαίρι.

Έτσι αντιλαμβανόμαστε τον δικό μας ρόλο ως η μεγαλύτερη δύναμη σταθερότητας του τόπου.

  • ΑΚΕΛ: Μεγαλύτερο πρόβλημα ότι ο κ. Χριστοδουλίδης δεν κατάλαβε ποιο είναι το πρόβλημα

«Η συνέντευξη του Προέδρου δεν πρόσθεσε τίποτα καινούριο. Μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι ο κ. Χριστοδουλίδης δεν κατάλαβε ποιο είναι το πρόβλημα, ποιος είναι δηλαδή ο λόγος που η δημοτικότητα του κατρακυλά με πρωτοφανείς ρυθμούς και που η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει απογοητευμένη από τον ίδιο και την κυβέρνησή του», αναφέρει το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του και συμπληρώνει:

Επιμένει να θεωρεί ότι το πρόβλημα της κυβέρνησής του είναι επικοινωνιακό, την στιγμή που μόνο σε επικοινωνιακή πολιτική επιδίδεται. Αυτό που πρέπει να καταλάβει -και να διορθώσει- είναι ότι η κυβέρνηση στερείται οράματος, αντίληψης των αναγκών της κοινωνίας και πάσχει στην ικανότητα διακυβέρνησης και διαχείρισης. Δεν παραγνωρίζουμε ότι σε επιμέρους τομείς επιτεύχθηκε έργο, το οποίο στηρίξαμε και στηρίζουμε. Αλλά η μεγάλη εικόνα είναι δυστυχώς άλλη.

· Το κυριότερο για εμάς είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει να δώσει πραγματικές απαντήσεις στο πρόβλημα της ακρίβειας που πιέζει τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Και την ίδια ώρα όμως, βρήκε -μαζί με τον ΔΗΣΥ και τα συγκυβερνώντα κόμματα- 20 εκατομμύρια ευρώ να χαρίσουν στις μεγάλες εταιρίες απαλλάσσοντας τις από το εταιρικό τέλος, αντί να εισακούσει την πρόταση του ΑΚΕΛ για κλιμακωτό τέλος. Συνεχίζει δε να αρνείται επίμονα τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και των εταιριών ενέργειας, όπως ζητούμε εμείς προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ένα δραστικό πακέτο στήριξης της κοινωνίας απέναντι την ακρίβεια, τα επιτόκια, τα ενοίκια, το ρεύμα.

· Για τη διαφθορά, ο κ. Χριστοδουλίδης συνεχίζει να αρνείται να μιλήσει για τη δεκαετία Αναστασιάδη που εξευτέλισε τη χώρα. Καμιά κουβέντα για λογοδοσία και κάθαρση, για διορισμό ποινικών ανακριτών για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά. Αυτά δεν χρειάζεται χρόνος για να γίνουν. Βούληση χρειάζεται δεν την έχει ο Πρόεδρος για ευνόητους λόγους.

· Στο δε Κυπριακό, τα ορόσημα που έθεσε μόνος του ο κ. Χριστοδουλίδης πέρασαν άπρακτα. Για τον διορισμό Ευρωπαίου απεσταλμένου επιμένει να μην αντιλαμβάνεται τι του λέει η ΕΕ. Ενώ για το Πλαίσιο Γκουτέρες και το διαπραγματευτικό κεκτημένο, η θέση του μόνο ξεκάθαρη δεν είναι.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ας μην ψάχνει δικαιολογίες. Μόνος του σηκώνει τον πήχη και μόνος του περνά από κάτω. Και στα μικρά, και στα μεγάλα. Ούτε είναι «κομματικά ορφανός» ο κ. Χριστοδουλίδης. Είναι γνήσιο πολιτικό τέκνο του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη και τώρα συγκυβερνά με το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τη ΔΗΠΑ και όποτε χρειαστεί έχει και τις ψήφους του ΕΛΑΜ.

Ο Χριστοδουλίδης το ξεκαθαρίζει πριν ακόμα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις: Δεν θα φέρω σχέδιο λύσης με το οποίο δεν θα συμφωνώ, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: