Πυρά Μητσοτάκη κατά Κασσελάκη στη Βουλή: Ο φαντάρος των 20 ημερών ας σταματήσει τις ανιστόρητες ανοησίες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χειροκροτείται από τους βουλευτές του, καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία στην 3η ημέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024. Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη και μάλστα σε προσωπικό τόνο εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο φαντάρος των 20 ημερών, Κασσελάκης, να σταματήσει τις ανιστόρητες ανοησίες περί παρατηρητών, νοθείας εκλογών και αποχώρησης της κυβέρνησης. Απολύεται αύριο. Ήταν κουραστική η θητεία ναι», ανέφερε με ειρωνική διάθεση ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις αναρτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «συμπληρώνουμε 50 χρόνια δημοκρατίας ζωής και ακμής. Κάνεις δεν έχει διανοηθεί να αμφισβητήσει το μεγαλύτερο κεκτημένο της μεταπολίτευσης».

«Επιτέλους, ας μάθει ο κ. Κασσελάκης ότι η δημοκρατία μας γιορτάζει 50 χρόνια ζωής και ακμής. Κανείς δεν έχει διανοηθεί να αμφισβητήσει το μεγαλύτερο κεκτημένο της αντιπολίτευσης, κεκτημένο που δεν αμφισβητήθηκε ούτε το ‘89-’90 σε εποχές μεγάλης έντασης, ούτε το 2000 που η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή έχασε με 70.000 ψήφους, για να το αμφισβητήσει τώρα ποιος; Ο κ. Κασσελάκης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον αποκάλεσε υπονομευτή του πολιτεύματος και σωστά. Αλλά αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι ο κ. Κασσελάκης είναι απλά φαιδρός», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και νέα ανάρτηση Κασσελάκη: Γιατί διώξατε τους δύο στενότερους συνεργάτες σας

«Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση, προτού το παρακράτος που στήσατε καταρρεύσει πάνω σας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ρώτα τον κ. Μητσοτάκη για ποιο λόγο «έδιωξε» τους «δυο στενότερους συνεργάτες του».

Ειδικότερα ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

 

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αναδιατυπώνω το πρώτο ερώτημα από αυτά που σας απηύθυνα (βλέπετε, δεν προλαβαίνουμε τους ρυθμούς της αποσύνθεσης).

Γιατί διώξατε τους δύο στενότερους συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν» την περασμένη Κυριακή;

Είχαν κάτι τα ποτά; Δεν ήταν καλά τα πούρα; Ή μήπως δεν πέτυχε η αποστολή;

Συνομιλήσατε ή όχι μαζί τους από τον Καναδά για να μάθετε πώς πήγε η συνάντηση; Μήπως σας έδωσαν λάθος αναφορά;

Κύριε Μητσοτάκη, διοικείτε μία οργάνωση υπό διάλυση.

Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση, προτού το παρακράτος που στήσατε καταρρεύσει πάνω σας».

Το άρθρο του Νίκου Αλιβιζάτου στην Καθημερινή το οποίο επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για το κράτος δικαίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: