Ο Πρόεδρος της Κύπρου δηλώνει υπερήφανος “για αυτά που έχουμε πετύχει”: Μας ενδιαφέρει περισσότερο η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, δηλώνει…

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Είμαι περήφανος για αυτά που έχουμε πετύχει, δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην καταληκτική του τοποθέτηση στη διακαναλική συνέντευξη για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησής του.

Εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα ότι “όλα όσα έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό, το κοινωνικό μας συμβόλαιο με τον κυπριακό λαό θα το τηρήσουμε πιστά”.

“Έχουμε ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό. Έχουμε πολιτική φιλοσοφία. Αυτή αποδεικνύεται μέσα από τις πράξεις μας. Δεν είναι μέσα από τίτλους. Αν θέλω να δώσω ένα τίτλο αυτός είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε πως “εκείνο που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, πώς θα επιτευχθεί μέσα από μια ισχυρή και ανθεκτική οικονομία, μέσα από ένα καλύτερο αύριο με την παιδεία και την υγεία να είναι βασικές προτεραιότητες, την πράσινη μετάβαση, τη θεσμική μεταρρύθμιση”.

Επεσήμανε πως “πρέπει να τολμήσουμε να επανασυστήσουμε το κράτος του 1960, πρέπει να τολμήσουμε να κάνουμε τομές, και έχουμε στην Ευρώπη, στο κοινό μας σπίτι τα καλύτερα παραδείγματα, τις καλύτερες πρακτικές που μπορούμε να υιοθετήσουμε”.

Αναφερόμενος στον διάλογο που αναπτύχθηκε και στις ανακοινώσεις που υπήρξαν σε ό,τι αφορά το γεγονός πως δεν προσκλήθηκαν δημοσιογράφοι άλλων ΜΜΕ και μόνο δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών καναλιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως αυτό είναι κάτι που τον στενοχωρεί.

Επέλεξα να κάνουμε αυτή τη ζωντανή συζήτηση, ανέφερε, σημειώνοντας πως θεώρησε ότι με πέντε δημοσιογράφιους θα είναι πιο ζωντανή η συζήτηση. Πρόσθεσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα έει προγραμματισμένες και συνεντεύξεις και παρουσίες του και στις εφημερίδες και σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

“Διαβάζω ότι είμαστε μια Κυβέρνηση που μας ενδιαφέρει η εικόνα. Εγώ θεωρώ ότι ένα από τα προβλήματά μας είναι ακριβώς αυτό, να επικοινωνήσουμε όλα αυτά που έχουμε κάνει είτε αφορούν την οικονομία, το Κυπριακό, το μεταναστευτικό, την κοινωνική μας πολιτική, την παιδεία, τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Άρα είμαι κάποιος που επιδιώκω τον διάλογο με τους δημοσιογράφους, με τα ΜΜΕ”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία-Κύπρος

Ο Χριστοδουλίδης το ξεκαθαρίζει πριν ακόμα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις: Δεν θα φέρω σχέδιο λύσης με το οποίο δεν θα συμφωνώ, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: