Ο Ερντογάν ξεσάλωσε ξανά: Η καρδιά της Τουρκίας …χτυπά από το Αιγαίο μέχρι την νότια Ασία, προανήγγειλε νέα άνανδρη εισβολή στο Ιράκ το καλοκαίρι

The Presidential Cabinet convened under the chairmanship of Islamist President Recep Tayyip Erdoğan at the Presidential Complex. Photo via Turkish Presidency




Η καρδιά της Τουρκίας χτυπά από το Αιγαίο μέχρι την νότια Ασία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι “δεν θα παραδοθούν στους ιμπεριαλιστές που περιμένουν την Τουρκία να γονατίσει”.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που αποτελείται μόνο από τα δικά της σύνορα.

“Η Τουρκία είναι η καρδιά μιας πολύ ευρύτερης γεωγραφίας, από τα Βαλκάνια μέχρι την Κεντρική Ασία, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Βόρεια Αφρική, από το Αιγαίο μέχρι τη Νότια Ασία”, υποστήριξε.

Αναφερόμενος στην τρομοκρατία, ανακοίνωσε ότι «αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε λύσει το θέμα στα σύνορά μας με το Ιράκ».

Στέλνοντας μήνυμα και στις ΗΠΑ, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Θα παραδοθούμε στους ιμπεριαλιστές που περιμένουν από εμάς να γονατίσουμε επειδή πρέπει να παλέψουμε σκληρότερα; Οχι. Ποτέ».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τον κλοιό που θα διασφαλίσει τα σύνορα μας με το Ιράκ. Με τη θέληση του Θεού, θα έχουμε επιλύσει οριστικά το ζήτημα στα σύνορα μας με το Ιράκ αυτό το καλοκαίρι. Καλούμε όλους στην περιοχή να σεβαστούν τη στρατηγική ασφαλείας μας, την οποία τους έχουμε περιγράψει ξεκάθαρα. Διαφορετικά, θα είναι οι ίδιοι η αιτία των εντάσεων που θα προκύψουν».

Ανέφερε, επίσης, ότι η χώρα του κάνει προετοιμασίες «που θα γίνουν νέοι εφιάλτες σε όσους πιστεύουν ότι η Τουρκία θα γονατίσει από ένα τρομοκρατικό κράτος κατά μήκος των νότιων συνόρων της».

«Μέχρι να αποδεχθούν αυτή την πραγματικότητα όσοι ακόμη δεν μπορούν να κατανοήσουν την αποφασιστικότητα της χώρας μας και του έθνους μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, εμείς δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε» προσέθεσε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξήρε το επίπεδο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας του, λέγοντας ότι “είμαστε στις 3 πρώτες χώρες του κόσμου σε εξαγωγές αμυντικής βιομηχανίας”.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει κάνει 770 συμφωνίες με 70 χώρες για μη επανδρωμένα αεροσκάφη. «Σπάσαμε νέο ρεκόρ στην αμυντική και αεροπορική βιομηχανία τους πρώτους 2 μήνες του 2024, το KAAN (τουρκικό μαχητικό) έχει συζητηθεί πολύ στον κόσμο», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Είπε επίσης ότι «η Τουρκία, τα τελευταία 21 χρόνια, αύξησε το ποσοστό εγχώριας παραγωγής αμυντικής της βιομηχανίας από 20% σε 80%. Αυξήσαμε τις αμυντικές εξαγωγές μας κατά 4,5 φορές τα τελευταία 10 χρόνια», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στις επισκέψεις του στα ΗΑΕ και την Αίγυπτο.

«Οι επισκέψεις μας μετά από πρόσκληση και των δύο αρχηγών κρατών ήταν επιτυχείς. Μετά την επίσκεψή μας στο Ντουμπάι, πήγαμε στο Κάιρο και είχαμε συναντήσεις με τον κ. Σίσι. Μιλήσαμε αναλυτικά για το Παλαιστινιακό, καθώς και για διμερή θέματα. Συζητήσαμε κοινά βήματα που μπορούμε να κάνουμε», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι “αύριο θα φιλοξενήσουμε τον Μαχμούντ Αμπάς στη χώρα μας για αυτά τα θέματα. Μετά τη νίκη, ο Ιλχάμ Αλίεφ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Είχαμε την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις. Φιλοξενήσαμε τον Έντι Ράμα και την αντιπροσωπεία του στο προεδρικό».

ΚΥΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη Bayraktar στο μικροσκόπιο του Δένδια: Πώς ο ελληνικός αντιαεροπορικός θόλος θα αλλάξει τα δεδομένα έναντι μιας δυνητικής απειλής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: