Μάκης Βορίδης: «Βέτο στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ λόγω της καταδίκης Μπελέρη, σε ευρωπαϊκό επίπεδο το θέμα» [video]

FILE PHOTO: Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης στην κηδεία της γιαγιάς του, περικυκλωμένος από δεκάδες Αλβανούς αστυνομικούς. Φωτογραφία Hellas Journal via video, You Tube, Anixneuseis




Σκλήρυνση της στάσης της χώρας μας προς την Αλβανία λόγω της καταδίκης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, προανήγγειλε υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης .

Όπως είπε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σχολιάζοντας την απόφαση για καταδίκη Μπελέρη είπε ότι στην Αλβανία «υπάρχει όντως θέμα κράτους δικαίου».

Μάλιστα μίλησε για τις μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης λέγοντας ότι όταν έγινε στην Ελλάδα η διαβαλκανική διάσκεψη, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν εκλήθη.




Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο» με την Ελλάδα να λέει ότι «παγώνει» την ενταξιακή διαδικασία για την Αλβανία και πως η απόφαση για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο.

Θυμίζουμε ότι το δικαστήριο των Τιράνων επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, τον οποίο οι αρχές είχαν συλλάβει και κατηγορήσει για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, παραμονές των τελευταίων δημοτικών εκλογών.

Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή, τον συγκατηγορούμενο του Παντελή Κοκαβέση.

Το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών για την καταδίκη του Μπελέρη: Εντείνεται η ανησυχία για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: