ΝΔ κατά ΚΚΕ: Κατάπτυστη, απαράδεκτη, υποτιμητική και σεξιστική η δήλωση Κουτσούμπα για «φοιτήτριες που θα ψάχνουν sugar daddies για να πληρώσουν τα δίδακτρα»

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλάει στη δεύτερη μέρα της μόνης συζήτησης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. Με το νομοσχέδιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα επιτραπεί η ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα ξένων Πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Με δήλωσή του εκπροσώπου Τύπου η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε εντονότατα στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ στο πλαίσιο της ομιλίας του σήμερα στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Ρωμανός αναφέρθηκε στα περί “sugar daddies” και “σχετικών ανταλλαγμάτων” που ανέφερε ο κ.Κουτσούμπας.
Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών Πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους «θα αναγκάζονται να αναζητούν “sugar daddies” με τα γνωστά ανταλλάγματα».

Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση.

Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου.
Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη.»

 

«Δεν βρήκαν μια λέξη να πουν», λέει ο Παύλος Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και την ανυπαρξία αντίδρασης στη ρωσική επίθεση στην Οδησσό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: