Υψηλοί στόχοι και ανάλογες προσδοκίες συνάρτηση για τα δημοσκοπικά αποτελέσματα: Πως σχολιάζει το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας τη πτώση στις δημοσκοπήσεις

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετείχε στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου. Φωτογραφία Ανδρέας Λουκαίδης, ΡΙΟ, ΓΤΠ




Δεν μπορούν ούτε πρόκειται οι μετρήσεις να καθορίσουν τις ενέργειες της Κυβέρνησης, αλλά η υλοποίηση των πολιτικών και η προώθηση των έργων που εντάσσονται σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Είχε κληθεί από το ΡΙΚ να σχολιάσει την πτώση της δημοφιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε η εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος της Κυριακής”.

Είναι δεδομένο, πρόσθεσε, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε πέρυσι τέτοιες μέρες την λαϊκή εντολή για πενταετή θητεία.

Σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο και σχολιάζοντας τα δημοσκοπικά αποτελέσματα τα απέδωσε σε μια συνάρτηση των υψηλών στόχων που τέθηκαν και κατ’ επέκταση των ανάλογων προσδοκιών που δημιουργήθηκαν.

Συνειδητά τέθηκαν πολύ υψηλοί στόχοι και κατ’ επέκταση οι προσδοκίες της κοινωνίας είναι πολύ υψηλές, είπε ο κύριος Λετυμπιώτης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος της Κυριακής”, αρνητική εικόνα για τον Πρόεδρο έχει το 49% και θετική γνώμη το 47% και η δημοφιλία του Προέδρου βρίσκεται σε πτώση. Απαντήσεις αναμένεται να δώσει ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, αύριο στο πλαίσιο διακαναλικής παρουσίας του.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, τις όποιες δημοσκοπήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τις μελετάμε, τις αναλύουμε και εξάγουμε και εμείς τα δικά μας συμπεράσματα.

Είναι δεδομένο ότι μια δημοσκόπηση είναι η “φωτογραφία” μιας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής είπε ο κύριος Λετυμπιώτης για να προσθέσει ότι τα όποια δημοσκοπικά αποτελέσματα οφείλονται σε μια σειρά από λόγους.

Αναλύοντας τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης είπε ότι από τον πρώτο χρόνο, η χώρα μας βρίσκεται σε επενδυτική βαθμίδα από όλους τους οίκους αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κύπρος φέτος θα έχει τον δεύτερο ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης.

Μια αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 2,8%, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Τιμή στα 187 μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης που έχασαν τη ζωή τους στην Κύπρο: Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αποτελεί κομμάτι αποκατάστασης της ειρήνης στην Κύπρο, λέει ο Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: