Η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ επιστρέφει στην Κύπρο και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο, τον κατοχικό ηγέτη και την κοινωνία των πολιτώ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ

Stéphane Dujarric (at podium), Spokesperson for the Secretary-General, briefs reporters at UN Headquarters. UN Photo, Paulo Filgueiras




Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα επιστρέψει στην Κύπρο για συνέχιση των επαφών της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και την κοινωνία των πολιτών, δήλωσε την Πέμπτη ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στα Ηνωμένα Έθνη, ο κ. Ντουζαρίκ πρόσθεσε ότι η κ. Ολγκίν «θα πάει στην Κύπρο για να συναντήσει και τους δύο ηγέτες και να μιλήσει στην κοινωνία των πολιτών, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εκείνη – να ακούσει απόψεις από μια ευρεία γκάμα της κοινωνίας των πολιτών. Έπειτα θα κάνει αναφορά εν ευθέτω χρόνω στον Γενικό Γραμματέα».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, η κ. Ολγκίν θα συνεχίσει επίσης τις επαφές της με ένα ευρύ φάσμα συνομιλητών, για να ακούει τις «ανησυχίες και τις φιλοδοξίες των τοπικών παραγόντων».

  • Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου για ανθρωπιστικά θέματα

Στη μεγάλη σημασία του ρόλου της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας αναφέρθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της χθεσινής Ενημέρωσης Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για την συμβολή της Κύπρου στη δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου από την Κύπρο στη Γάζα.

«Λοιπόν, η Κύπρος έπαιζε πάντα πολύ χρήσιμο και σημαντικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο σε αυτά τα θέματα, σε ανθρωπιστικά θέματα. Στην πραγματικότητα, το έχουμε δει για δεκαετίες» σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προσθέτοντας την ίδια στιγμή ότι «ανώτατοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν επισκεφθεί την Κύπρο για να συζητήσουν θέματα ναυσιπλοΐας με τις κυπριακές Αρχές».

ΚΥΠΕ – Γεωργία Γαραντζιώτη
Ηνωμένα Έθνη – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Σε προχωρημένο στάδιο οι διεργασίες για δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα μέσω Κύπρου: Οι οδηγίες Μπάιντεν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: