Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου: Πότε η κυβέρνηση Μπάιντεν λέει την αλήθεια; Όταν ομιλεί με τα χειρότερα λόγια για τον Ερντογάν; Ή όταν του χαρίζει τα μαχητικά F-16; (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή ειδήσεων Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Ήταν μία πολύ κακή μέρα για την Τουρκία η χθεσινή (προχθεσινή στην αμερικανική Γερουσία), αλλά την ίδια στιγμή ήταν και καλή.

Έτσι ξεκίνησε την ανταπόκριση του στο κανάλι Omega της Κύπρου, στο δελτίο ειδήσεων με τον Μιχάλη Παυλίδη, ο ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου.

Η κατοχική δύναμη δέχθηκε άνευ προηγουμένου επιθέσεις από γερουσιαστές, ακόμα και από αυτούς που υποστήριξαν την πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-16, αλλά στο τέλος, δυστυχώς, η πλειοψηφία επικύρωσε αυτή την αγορά, όπως και τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών που ήδη διαθέτει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Οπωσδήποτε δεν είναι καλή εξέλιξη, αν και αυτή η πώληση υπόκειται σε όρους, και όπως φάνηκε από τη χθεσινή διαδικασία το κλίμα εναντίον της Τουρκίας παραμένει αρνητικό στο Κογκρέσο.

  • Η αλήθεια είναι ότι ήταν μεγάλη απώλεια η απουσία του γερουσιαστή Μενέντεζ από την προεδρία της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.
  • Αν δεν είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Θα είχε δεινοπαθήσει και η Τουρκία, αλλά και η κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μενέντεζ ήταν ένας εκ των νομοθετών που ψήφισε εναντίον της πώλησης των F-16, αποδεικνύοντας μέχρι το τέλος την αφοσίωση του στην Ελλάδα και στην Ομογένεια (ΕΔΩ).

Καταψήφισε την πώληση των μαχητικών F-16 προς την κατοχική Τουρκία. Και το έκανε με μία λιτή ανακοίνωση.

Σήμερα, δήλωσε, έμεινα σταθερός ενάντια στην πώληση των F-16, και τόνισε. Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: η Τουρκία δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη που απαιτείται για να προχωρήσει αυτή η συμφωνία.

Αντίθετα, ο Ερντογάν έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι δεν θα σταματήσει τις απειλές του κατά των συμμάχων του ΝΑΤΟ ούτε θα αρχίσει να ενεργεί όπως θα έπρεπε, ως δηλαδή ένας έμπιστος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • Αυτός που τα είπε πραγματικά έξω από τα δόντια ήταν ο Ράντ Πολ, ένας Ρεπουμπλικανός νομοθέτης από την πολιτεία του Κεντάκι (ΕΔΩ).

Ο γερουσιαστής τόνισε ότι η Τουρκία, όχι μόνο εκβίασε τη συμμαχία καθυστερώντας την προσπάθεια της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αλλά συνέχισε να απειλεί την Ελλάδα, έναν άλλο σύμμαχο της Δυτικής Συμμαχίας. Το 2022, αποκάλυψε, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα οχήματα παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο περισσότερες από 10 χιλιάδες φορές.

Πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν συνέχισε την επιθετική ρητορική του απειλώντας να πλήξει την Αθήνα με πυραύλους ενώ είπε ότι οι τουρκικές δυνάμεις μπορεί να φτάσουν μια νύχτα ξαφνικά στην Ελλάδα. Αυτό ακούγεται σαν ασυνάρτητο παραλήρημα ενός ηγέτη που δεν δικαιούται να έχει τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη μας, σημείωσε ο κ. Πολ.

Αναφέρθηκε και στις απειλές των Τούρκων εναντίον της Κύπρου και σημείωσε:

Αυτοί (εννοεί τους Τούρκους) είναι άνθρωποι που χτυπούν τα τύμπανα του πόλεμου εναντίον ενός άλλου συμμάχου στο ΝΑΤΟ και εμείς τους στέλνουμε αυτά τα όπλα χωρίς καμία ένδειξη τύψεων από την πλευρά τους. Μας κράτησαν ομήρους στο θέμα της Σουηδίας, υπογράμμισε.

Χωρίς αμφιβολία ακούστηκαν φοβερές κουβέντες εναντίον της Τουρκίας. Μέχρι και σύγκριση με τον παρανοϊκό ηγέτη της Βόρειας Κορέας έγινε για τον Ερντογάν.

Όμως, η πικρή αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε μία ενέργεια απαράδεκτη. Και είναι να απορεί κανείς πότε αυτή η κυβέρνηση λέει την αλήθεια. Όταν ομιλεί με τα χειρότερα λόγια για τον Ερντογάν ο ίδιος πρόεδρος της Αμερικής; Ή όταν του χαρίζουν όπλα που θα χρησιμοποιήσει εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου;

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Έντιμος μέχρι το τέλος, πάντα δίπλα στην Ελλάδα και στους ομογενείς φίλους του: Ο γερουσιαστής Μενέντεζ ψήφισε υπέρ της ακύρωσης της πώλησης των F-16 στην Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: