Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου: Αποδείχθηκε η στρατηγική αξία της Κύπρου, τόσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με την παρουσιάστρια ειδήσεων Στάλω Γρηγορίου. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Χωρίς αμφιβολία είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο (και τον λαό της). Σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τους Παλαιστίνιους μπήκε μπροστά και πέτυχε να γίνει δεκτή η πρόταση για τη δημιουργία του θαλάσσιου διαδρόμου με κατάληξη τη Γάζα.

Έτσι ξεκίνησε την ανταπόκριση του στο κανάλι Omega της Κύπρου, στο δελτίο ειδήσεων με την Στάλω Γρηγορίου, ο ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου.

Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ενημέρωσε πριν από την ομιλία του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, προς το αμερικανικό Έθνος, ότι η αμερικανική Προεδρία υποστηρίζει την κυπριακή πρόταση.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στήσουν την ειδική εξέδρα που απαιτείται για να φτάσει μέσω αυτής η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, και στους Παλαιστίνιους που την έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε στην Κύπρο ομάδα στελεχών που θα βοηθήσουν τους Κύπριους ομολόγους τους ώστε να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα το σχέδιο του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Ο Λευκός Οίκος δημοσιοποίησε σήμερα με ειδική δήλωση την κοινή ανακοίνωση για τη δημιουργία του θαλάσσιου διαδρόμου και απονείμει τα εύσημα στην κυπριακή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μεγάλο γεγονός η θετική αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία, και μάλιστα ενώ βρίσκεται στην Ουάσιγκτον πολυπληθής αντιπροσωπεία από την Τουρκία, η οποία συμμετέχει στον στρατηγικό διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εδώ να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν ισχυρίστηκε ότι ο ανθρωπιστικός διάδρομος σχεδιάστηκε για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού στο Ισραήλ. Προφανώς πρόκειται για ψέμα, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ο διάδρομος θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στην ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος αναφέρεται στην ηγεσία της Κύπρου για τη σύσταση της Πρωτοβουλίας Αμάλθεια. Η κυπριακή ηγεσία, όπως σημειώνεται, ήταν καθοριστική στο να καταστεί δυνατή αυτή η συλλογική προσπάθεια για τη δημιουργία του θαλάσσιου διαδρόμου.

Περιγράφεται δε ο μηχανισμός για την ασφαλή αποστολή βοήθειας από την Κύπρο προς τη Γάζα δια θαλάσσης.

Η επόμενη κίνηση είναι η σύγκλιση συνάντησης ανώτερων αξιωματούχων των χωρών που υποστηρίζουν την κυπριακή πρόταση, για να συζητήσουν πώς μπορεί να επιταχυνθεί αυτό το θαλάσσιο κανάλι υποστήριξης του πληθυσμού που έχει ανάγκη.

Ήταν μια καλή στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς αποδεικνύεται και η στρατηγική της αξία, τόσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ας πούμε ένα μπράβο στην Κύπρο: Παγκόσμιο γεγονός η ανάδειξη της Μεγαλονήσου σε κέντρο για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους άμοιρους Παλαιστίνιους (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: