Φούσκωσε επικίδυνα ο Πηνειός από τη συνεχιζόμενη νεροποντή, πλημμυρικά φαινόμενα και στην Παραλία Κατερίνης [videos]

Φωτογραφία από video που δημοσίευσε το trikalavoice.gr




Στα 3 μ. έφτασε η στάθμη του Πηνειού στα Τρίκαλα, στο ύψος του Φλαμουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά site με στοιχεία από το σύστημα του Δήμου Τρικκαίων, στις 4 μ.μ. της Παρσκευής, η στάθμη του νερού στο συγκεκριμένο ύψος έφθανε τα 2.94 μέτρα, ενώ του Πάμισου ποταμού στο ύψος των Μεγάλων Καλυβίων στα 2.64 μ. και στο Διαλεχτό στα 2.42 μ..

Μέσα στην πόλη ο Ληθαίος φούσκωσε, αλλά όχι σε ανησυχητικό βαθμό φτάνοντας στο 1.27μ. ύψος. Πάντως και δεδομένου ότι η βροχή έχει σταματήσει εκτιμάται πως θα υπάρξει σύντομα εκτόνωση τις επόμενες ώρες.

  • Προβλήματα από τη συνεχιζόμενη νεροποντή σημειώθηκαν και στην Παραλία Κατερίνης.

Από τις 10 το πρωί οι δρόμοι Ρήγα Φερραίου, λεωφόρος Στρατού και Βασιλέως Παύλου έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με αποτέλεσμα να παραμένουν απροσπέλαστοι. Κάτοικοι και επιχειρηματίες του οικισμού παρακολουθούν με αγωνία το καιρικό φαινόμενο ελπίζοντας να μην υπάρξει επιδείνωση. Η Τροχαία έχει απαγορεύσει την κίνηση των οχημάτων στους δρόμους που έχουν πλημμυρίσει.

Στην Ημαθία σε δύο αγροτικούς δρόμους έχει κλείσει η ιρλανδική διάβαση και από τις 9 το πρωί είναι απροσπέλαστοι. Η ιρλανδική διάβαση στον αγροτικό δρόμο Βέροιας – Λαζοχώρι και η διάβαση Μακροχώρι – Ταγαροχώρι καθώς έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του Τριπόταμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, trikalaola.gr, trikalavoice.gr

Κακοκαιρία εξπρές με βροχές και καταιγίδες, πότε ο Emil θα «χτυπήσει» την Αττική: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: