Εσύ τι περιβαλλοντικό αποτύπωμα έχεις; Nέα διαδικτυακή εφαρμογή lifestyletest για ευαισθητοποίηση και ατομική δράση

H νέα διαδικτυακή εφαρμογή Lifestyletest. Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ




Μια νέα διαδικτυακή εφαρμογή, την ” Lifestyletest”, μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσοι επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) προκειμένου να μετρήσουν το προσωπικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Επιπλέον, η εφαρμογή παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις για αλλαγή των συνηθειών που επιβαρύνουν περισσότερο το περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ: «Έχεις αναρωτηθεί με ποιον τρόπο και σε τι βαθμό οι καθημερινές σου συνήθειες έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον; Γνωρίζεις ότι αυτός ο αντίκτυπος μπορεί να είναι μετρήσιμος;

Μέσω της νέας διαδικτυακής εφαρμογής Lifestyletest, έχεις τη δυνατότητα να μετρήσεις το προσωπικό σου περιβαλλοντικό αποτύπωμα, να κατανοήσεις πώς επιδρά στο περιβάλλον ο τρόπος με τον οποίο ζεις, τρως, μετακινείσαι και καταναλώνεις και να σε εμπνεύσει να υιοθετήσεις έναν πιο βιώσιμο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Βάσει των αποτελεσμάτων του τεστ, η εφαρμογή παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις για αλλαγή των συνηθειών που επιβαρύνουν περισσότερο το περιβάλλον, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να επανέλθεις σε αυτή μετά από ένα διάστημα και να παρακολουθήσεις την πρόοδό σου. Ουσιαστικά, μέσω του Lifestyletest, μπορείς να φτιάξεις το προσωπικό σου πλάνο επιλέγοντας δράσεις για έναν πιο αειφόρο τρόπο ζωής!

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PSLifestyle, το οποίο φιλοδοξεί να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της ατομικής δράσης. Με την κλιματική αλλαγή να εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και να αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας, η αναγκαιότητα αντιμετώπισής της σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο είναι επιτακτική.

Κάνε κι εσύ το βήμα για έναν πιο πράσινο πλανήτη!

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 16 εταίροι από την Ευρώπη και στην Ελλάδα υποστηρίζεται από την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. και το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: