Επιμένει στις απόψεις περί «sugar daddies» ο Κουτσούμπας: Υπέθεσα ότι θα ζητούσατε συγγνώμη, ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα, απάντησε ο Μητσοτάκης [videos]

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Εκ νέου ένταση πυροδότησε στη Βουλή η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος επέμεινε στις χθεσινές αναφορές για sugar daddies και χορηγούς φοιτητριών.

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού ο οποίος από το βήμα της Βουλής εμφανίστηκε λάβρος κατά του κ. Κουτσούμπα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε προσωπικά στον Δημήτρη Κουτσούμπα αλλά και στο ΚΚΕ. «Μην μας κατηγορήσετε για αντικομουνισμό κάθε φορά που αναδεικνύουμε τις προκαταλήψεις σας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Υπέθεσα ότι ζητήσατε τον λόγο για να ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας που αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός αυτής της αίθουσας.

Και μην μας κατηγορήσετε για αντικομουνισμό καθε φορά που αναδεικνύουμε τις προκαταλήψεις σας» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν ξέρω αν πιστεύετε ότι οι γυναίκες που δεν έχουν χρήματα για κάτι που επιθυμούν εκδίδονται. Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα.

Ευτυχώς, για όλους μας, τα ζητήματα αυτά τα έχει λύσει η ιστορία. Δεν θα παραμένετε στο απυρόβλητο ως δύναμη εκσυγχρονισμού, όταν βάλλεστε κατά των γυναικών και δεν έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη» κατέληξε για το συγκεκριμένο ζήτημα.




Απάντηση Κουτσούμπα μετά τις αντιδράσεις

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέβηκε σήμερα το πρωί στο βήμα της Βουλής για την επετειακή αναφορά προς τιμήν της Ημέρας της Γυναίκας έχοντας στα έδρανα σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας, επιχειρώντας να απαντήσει στις αντιδράσεις που προκάλεσε χθες με τη δήλωση του, ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια στην εκμετάλλευση αντίθετα πάντα την κατήγγειλε και την αποκάλυπτε:

«Το ίδιο κάναμε και χθες. Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψη της σαπίλας.

Δεν ενοχλείστε που αυτά συμβαίνουν αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια. Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε ότι κυκλώματα προσπαθούν ένα εκμεταλλευτούν με αυτό τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις σχολές τους».

«Επιμένετε δηλαδή; Είστε απαράδεκτος», αντέδρασε η Νάντια Γιαννακόπουλου απο τα έδρανα, με τον γενικό γραμματέα να συνεχίζει:

«Εμείς αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες θύματα της εκμετάλλευσης . Αντί κι εσείς να καταγγείλετε όλους αυτούς καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Αυτό είναι το πρόβλημά σας.

Να μην αποκαλυφθεί η σαπίλα του δήθεν όμορφου αγγελικά πλασμένου κόσμου σας. Εμείς μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τις νέες κοπέλες και να τις καλέσουμε να συμπορευθούμε μαζί».




«Με θλίψη τον άκουσα να επιμένει. Η μόνη μου παρηγοριά είναι ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε από τα κυβερνητικά έδρανα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Για απαράδεκτη και αδιανόητη δήλωση μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπολου τονίζοντας πως « αντί να ανακληθεί σήμερα με μια συγγνώμη παλικαρίσια επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί».

Τη δεύτερη εβδομάδα Μαΐου ο Μητσοτάκης στην Τουρκία, σύμφωνα με τη Μιλλιέτ: Θα επισκεφθεί και την Καππαδοκία αναφέρει η εφημερίδα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: