Έχουν αντιληφθεί στη Λευκωσία και την Αθήνα τι ακριβώς είπε ο Φιντάν; Υπόγεια απειλή εναντίον της Κύπρου για δήθεν μετατροπή της σε βάση ανεφοδιασμου του Ισραήλ (video)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν στη Σαουδική Αραβία. Φωτογραφία από τον λογαριασμό του Τούρκου υπουργού στο Instagram




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο πρώην αρχικατάσκοπος της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, και σημερινός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στην Ουάσιγκτον για τον στρατηγικό διάλογο της χώρας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία ότι έχει μετατραπεί σε βάση ανεφοδιασμού όπλων και πυρομαχικών για το Ισραήλ.

Αυτό είναι ένα ψέμα και το γνωρίζει ο Τούρκος υπουργός. Αλλά αυτό δεν τον σταματά να το χρησιμοποιήσει στην ομιλία του ενώπιον του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία.

Ενώπιον ενός ισλαμικού ακροατηρίου εκτόξευσε την κατηγορία γνωρίζοντας ότι δεν είναι αληθινή. Διότι, δεν καταλαβαίνει ο μπουνταλάς Φιντάν, ότι αν είναι αληθινή, η ίδια του η χώρα έχει πρόβλημα. Ποια είναι η πηγή της ενίσχυσης των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων; Μα ποια άλλη; Οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν λοιπόν χρησιμοποιήθηκε η Κύπρος, αυτό οφείλεται σε απόφαση της Ουάσιγκτον, στο πιο υψηλό επίπεδο. Και σίγουρα η αμερικανική υπερδύναμη και το Ισραήλ έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για να φροντίσουν ώστε η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ να φτάσει χωρίς κανένα πρόβλημα στο Εβραϊκό Κράτος.

  • Αφού είπε ότι πρέπει (προφανώς οι ισλαμιστές) να προσέχουν “τους λύκους που φορούν προβιά αρνιού”, δήλωσε τα παρακάτω, εν γνώση του ότι ψεύδεται:

“Σήμερα, ένα νησί στη μέση της Μεσογείου, ακριβώς απέναντι από τη Γάζα, έχει γίνει βάση ανεφοδιασμού όπλων και πυρομαχικών για το Ισραήλ. Το νησί αυτό εξακολουθεί να εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό υπό το πρόσχημα ότι λειτουργεί ως ανθρωπιστικό κέντρο για τους κατοίκους της Γάζας. Πρέπει να προσέχουμε τέτοιες χώρες. Πρέπει επίσης να παρακολουθούμε αν εφαρμόζεται η απόφασή μας να μην γίνονται πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ”.

Ο Φιντάν πέραν των όποιων υπόγειων απειλών εκτοξεύει εναντίον της Μεγαλονήσου, προσπαθεί να αποδείξει ότι η πρόταση της Κύπρου για τον ανθρωπιστικό διάδρομο από τα λιμάνια του νησιού προς το Ισραήλ και τη Γάζα, είναι ένα πρόσχημα για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού στο Ισραήλ.

Μακάρι να είχε δίκιο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, διότι αν ήταν αληθινοί οι ισχυρισμοί του, το Ισραήλ και η Αμερική θα είχαν σχηματίσει ομπρέλα προστασίας της Κύπρου, αφού υποτίθεται χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό από την Αμερική προς τον πιο στενό της σύμμαχο.

Η Τουρκία και οι υπόλοιπες ισλαμικές χώρες, αλλά ειδικά η κατοχική δύναμη, χρησιμοποιούν την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους με δύο στόχους: Για να κατηγορήσουν το Ισραήλ για γενοκτονία, αλλά και για να αυξάνουν το μίσος των Παλαιστινίων -σε ένα πόλεμο είναι δικαιολογημένο- εναντίον του Εβραϊκού Κράτους.

Γιατί η Τουρκία, μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, δεν αναλαμβάνει η ίδια να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη. Έχει τα κότσια ο Ταγίπ Ερντογάν να το πράξει; Αλλά, συμφέρει και σε αυτόν και σε άλλους ισλαμιστές ηγέτες, να υποφέρουν οι Παλαιστίνιοι. Διότι τους θέλουν μία ζωή να πολεμούν το Ισραήλ, αντί να ζήσουν σε ένα καθεστώς ειρήνης γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Ο Φιντάν επιδίωξε να σύρει την Κύπρο στον βούρκο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Πρέπει να του δώσουν πληρωμένη απάντηση και η Λευκωσία και η Αθήνα. Τέτοιες κατηγορίες δεν πρέπει να αφήνονται αναπάντητες…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Χρησιμοποιεί την ίδια “δικαιολογία”, όπως το Ισραήλ… Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα κτυπήσει τους Κούρδους αντάρτες στο Ιράκ: Πόσοι θα κλάψουν για τα θύματα της Τουρκίας;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: