Χρησιμοποιεί την ίδια “δικαιολογία”, όπως το Ισραήλ… Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα κτυπήσει τους Κούρδους αντάρτες στο Ιράκ: Πόσοι θα κλάψουν για τα θύματα της Τουρκίας;

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και πίσω οι απαραίτητες σημαίες… Φωτογραφία via Turkish Presidency




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, δεν κρύβεται ποτέ. Αυτό είναι γνωστό. Απειλεί ασύστολα και σκοτώνει. Γιατί; Διότι δεν διαμαρτύρεται κανένας για τα εγκλήματα του.

Θα έλεγα μάλιστα, ότι οι Αμερικανοί και οι διεφθαρμένοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κτυπούν …συμπονετικά στην πλάτη! Δεν λένε ότι η Τουρκία είναι θύμα “τρομοκρατίας”; Βεβαίως και το λένε. Αλλά αυτή δεν είναι η αλήθεια.

Οι Κούρδοι αγωνίζονται για την Ελευθερία τους, μάχονται και πεθαίνουν για την Πατρίδα, την οποία τους έκλεψαν οι γειτονικές χώρες: Η Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία.

  • Προανήγγειλε, λοιπόν, νέα επιχείρηση εναντίον των Κούρδων για το καλοκαίρι, όχι για να προετοιμάσει φυσικά τη διεθνή κοινή γνώμη, η οποία ενδιαφέρεται μόνο για τα εγκλήματα του Εβραϊκού Κράτους. Για τα ίδια εγκλήματα της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων σιωπούν όλοι. Η προαναγγελία δείχνει ότι ξέρει πως δεν θα αντιδράσει κανένας, μα κανένας…

Οι δημοσιογράφοι δεν καλύπτουν τον εξοντωτικό πόλεμο της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων. Και αν μερικοί γενναίοι το επιχειρούν, απελαύονται από το καθεστώς του Ερντογάν, το οποίο δολοφονεί χωρίς αυτό να καταγράφεται από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε και χθες το Ισραήλ -έχει καταστεί το αγαπημένο του σπορ- αλλά στο μεταξύ συνεχίζει να έχει εξαιρετικές εμπορικές σχέσεις με τους “δολοφόνους”, όπως χαρακτηρίζει τους Ισραηλινούς ηγέτες. Κερδοσκοπεί εις βάρος του αγώνα των Παλαιστινίων, και κατά τα άλλα βγάζει πύρινους λόγους για τα δικαιώματά τους.

Οι διπλωματικές σχέσεις, βέβαια, βρίσκονται στο ναδίρ, όπως αποκάλυψε και η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, που κατηγόρησε την Τουρκία για τις δολοφονίες των Κούρδων. Αλλά πως γίνεται; Είναι αδιανόητο… Να συνεχίζουν να διατηρούν εξαιρετικές εμπορικές σχέσεις. Είναι τα πραπάνω “τροφή για σκέψη”, για όσα συμβαίνουν και δεν λέγονται.

Αλλά το θέμα μας είναι άλλο: ότι η Τουρκία, σε ότι αφορά τους Κούρδους, μιμείται τις μεθόδους του Ισραήλ, που όλοι καταδικάζουμε, όχι επειδή παίρνουμε τη θέση του ενός ή του άλλου, αλλά διότι βάζουμε πάνω απ’ όλα τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Δεν νοείται να μην έχουν ακόμα δικό τους κράτος οι Παλαιστίνιοι, όπως και δεν νοείται να συνεχίζεται και το δράμα των Κούρδων.

Είναι φίλοι και σύμμαχοι μας οι Ισραηλινοί, αν και με την πρώτη ευκαιρία θα επιχειρηθεί ξανά προσέγγιση με την Τουρκία, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουν χάσει το όποιο δίκιο είχαν -και είχαν μεγάλο δίκιο- μετά το αιματοκύλισμα της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος επηρεάζει πλέον την καρδιά του παλαιστινιακού λαού. Και το τονίζουμε άσχετα από το γεγονός ότι οι ηγέτες των Παλαιστινίων έχουν “ξεπουληθεί” στην Τουρκία και τον Ερντογάν, ο οποίος και τους κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια τους και τους χρησιμοποιεί.

Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι η κατοχική δύναμη είχε σχέση με τον σχεδιασμό της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, που ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η άνευ προηγουμένου ισραηλινή επίθεση, η οποία εξελίχθηκε σε ένα σημείο που θα μπορούσε να κατηγορηθεί το Εβραϊκό Κράτος για “γενοκτονία”.

Η Διεθνής Κοινότητα, και ειδικά η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες, δεν πρέπει να χαριστούν στον Ερντογάν εάν εισβάλει ξανά στο Ιράκ, με τη δικαιολογία της εξολόθρευσης των Κούρδων ανταρτών. Ο Τούρκος ισλαμιστής πρόεδρος δεν κάνει τίποτα λιγότερο απ’ ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στους Παλαιστίνιους. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ουδείς στα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών δέχεται τον ανιστόρητο ισχυρισμό ότι η μισή Κύπρος είναι (ήδη) τουρκική: Πρέπει να δούμε ξανά που βρισκόμαστε και που πηγαίνουμε…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: