Διχασμένη η κυπριακή Δεξιά οδεύει προς τις Ευρωεκλογές: Με μηνύματα …ενότητας από την Αννίτα αλλά και συντροφικά πυρά δίνει τη “μάχη” ο ΔΗΣΥ (video)

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου με τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Φωτογραφία Twitter via Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Με μηνύματα νίκης, πρωτιάς, αλλά ταυτόχρονα και με παραδοχές και πυρά, ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) επικύρωσε το ψηφοδέλτιο του για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της σαββατιάτικης Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου.

«Η παράταξή μας δοκιμάστηκε, τραυματίστηκε και έφτασε στα όρια του διχασμού. Δεν υποτιμώ και δεν υποβαθμίζω την αξιοπρέπεια κανενός. Αντιλαμβάνομαι ότι η επούλωση του τραύματος θέλει χρόνο και θα κατακτηθεί μέρα με τη μέρα. Θα το παλέψουμε μαζί και θα ενώσουμε ξανά το κόμμα μας», δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου.

«Στον δρόμο λοιπόν για τις εκλογές στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πλατιά κοινωνική υποστήριξη στον Δημοκρατικό Συναγερμό, ακριβώς με στόχο την καλύτερη Κύπρο. Κάτι που αντικατοπτρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση με όλα τα χαρακτηριστικά που σήμερα ζητά από εμάς η κοινωνία», είπε από πλευράς του ο Αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλενας Γεωργίου στο κανάλι Omega:

Επίσημος προσκεκλημένος της προέδρου κόμματος ήταν μεταξύ άλλων και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ χαιρετισμούς μέσω οπτικογραφημένων μηνυμάτων απηύθυναν ο Έλληνας Πρωθυπουργός, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Με θάρρος, τόλμη και αυτοπεποίθηση σε ένα ιστορικό στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε. Τους επόμενους μήνες λοιπόν δίνουμε τη μάχη για μια Ευρώπη ενωμένη και ισχυρή. Για μία Ελλάδα και Κύπρο καθαρή και δυνατή», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Δημοκρατία έχει σημασία, η Ευρώπη έχει σημασία και ποιους θα επιλέξουν οι Κύπριοι να τους εκπροσωπήσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου έχει επίσης σημασία. Η ψήφος σας έχει σημασία για το είδος της Ευρώπης που θέλετε να δείτε», δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται τα διακυβεύματα των εκλογών και αναμένω πως η συμμετοχή των ψηφοφόρων θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Στην Κύπρο ο ΔΗΣΥ ενσαρκώνει το πνεύμα της Ευρώπης», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Τα δικά τους μηνύματα ενόψει ευρωεκλογών έστειλαν οι έξι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος.

«Σας δίνω μια υπόσχεση: θα πολεμήσω με όλη μου τη ψυχή. Θα αγνοήσω χρόνο και κόπο για να έχουμε ένα στιβαρό, ισχυρό, ενωμένο ΔΗΣΥ που θα έχει χαλκέντερη φωνή στην Ευρώπη και το ΕΛΚ», είπε ο Χρίστος Αγγελίδης.

«Ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε το αφήγημα και να εστιάσουμε και να φωτίσουμε όλα εκείνα που μας προσφέρει η Ε.Ε. Οφείλουμε να γινόμαστε λίγο περισσότερο ευρωπαίοι καθημερινά», δήλωσε η Χριστιάνα Ξενοφώντος.

«Ζητώ την ψήφο του περήφανου συναγερμικού κόσμου για να συνεχίσω να εργάζομαι. Για να συνεχίσω να εκπροσωπώ και να δουλεύω για τη σύγχρονη Ελληνίδα, Ευρωπαία της Κύπρου», δήλωσε από πλευράς της η Ελένη Σταύρου.

«Με οδηγό την εμπειρία, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη δυναμική διεκδίκηση, η φωνή αυτή της παράταξης ήταν και θα παραμείνει ισχυρή. Η Κύπρος μας χρειάζεται να παραμείνουμε δυνατοί», ανέφερε ο Λουκάς Φουρλάς.

«Ως Αμμοχωστιανός και πιστεύω εκφράζω κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη, δεν θα συμβιβαστώ με τη νομιμοποίηση της διαίρεσης. Ο ΔΗΣΥ μπορεί και πρέπει να έχει δυνατότερη φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο», είπε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν την 9η Ιουνίου, ταυτόχρονα με τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Βάζει ξανά «ταφόπλακα» στις συνομιλίες για το Κυπριακό ο αναιδής κατοχικός ηγέτης: Νέα απαράδεκτη και αήθης επίθεση, αλλά και προσβολές κατά του Προέδρου της Κύπρου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: