Νέο μήνυμα Μητσοτάκη από το υπουργικό: Δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον, ο καθένας στον ρόλο του [video]

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Νέο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, κινούμενο στο πνεύμα όσων είπε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, εξέπεμψε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συβουλίου.

«Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή αλλά κυρίως η τριήμερη συζήτηση που προηγήθηκε νομίζω ότι για εκείνους που την παρακολούθησαν έδωσε πολλές απαντήσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την εισαγωγική τοποθέτησή του.

«Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια γύρω από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και νομίζω ότι είχαν και τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη διαστρέβλωση της κομματικής δημαγωγίας. Και φυσικά να διαπιστώσουν και την υποκρισία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκείνων που ενώ επικαλούνται το δίκαιο πόνο των συγγενών, την ίδια ώρα ουσιαστικά μεθόδευαν ένα κοινό χτύπημα κατά της κυβέρνησης», είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι προσωπικά μίλησε με ειλικρίνεια, από καρδιάς και υπογράμμισε ότι σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό τελικά να κυριαρχεί η ουσία και όχι οι εντυπώσεις, η λογική αλλά και το συναίσθημα και όχι η φθηνή προπαγάνδα.

Επεσήμανε ότι η διαδικασία αυτή ήταν τελικά αναγκαία «γιατί νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα καθώς βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές». Μίλησε επίσης για «τον κυνισμό με τον οποίο εργαλειοποίησαν ένα συλλογικό τραύμα και πόσο αδίστακτα μίλησαν ακόμη μέχρι και για νοθεία στις εκλογές και με πόση ευκολία αγκαλιάστηκαν με εξωθεσμικά κέντρα αλλά και πόσο επικίνδυνους δρόμους ανοίγουν αμφισβητώντας ουσιαστικά το σημαντικότερο κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, πενήντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, που δεν είναι άλλο από τις δίκαιες και ελεύθερες εκλογές».




Είπε ότι είχε την ευκαιρία να επαναλάβει, κάτι που πολλές φορές έχει πει ότι δηλαδή «Δε συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον. Ο καθένας στο ρόλο του».

Όλα αυτά όπως είπε αναδεικνύουν και τη διπλή πολιτική βαρύτητα που αποκτά η αναμέτρηση του Ιουνίου, όπου από τη μία πλευρά κρίνεται η ελληνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, (εκεί μας περιμένουν πολλές μάχες σε πολλά επίπεδα: μεταναστευτικό, άμυνα, ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, περισσότερα κονδύλια για τους αγρότες μας) ενώ στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί προφανώς και η πολιτική σταθερότητα αλλά και η συνέχεια μιας πορείας που παρά τις δυσκολίες μας οδηγεί μπροστά.

  • Αναλυτικά κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στην έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Καλημέρα σας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά κυρίως η τριήμερη συζήτηση που προηγήθηκε, νομίζω ότι γι’ αυτούς που την παρακολούθησαν έδωσε πολλές απαντήσεις.

Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια γύρω από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Νομίζω ότι είχαν και τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη διαστρέβλωση της κομματικής δημαγωγίας. Και φυσικά να διαπιστώσουν και την υποκρισία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκείνων που ενώ επικαλούνται τον δίκαιο πόνο των συγγενών, την ίδια ώρα ουσιαστικά μεθόδευαν ένα κοινό χτύπημα κατά της κυβέρνησης.

Προσωπικά μίλησα με ειλικρίνεια, από καρδιάς. Ελπίζω να με άκουσαν και με τον ίδιο τρόπο. Νομίζω ότι σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό τελικά να κυριαρχεί η ουσία και όχι οι εντυπώσεις. Η λογική αλλά και το συναίσθημα.

Γιατί πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται τελικά ποιος είναι ειλικρινής και από τον τρόπο με τον οποίο εκφέρει τον λόγο του, και όχι φτηνή προπαγάνδα. Και η διαδικασία αυτή πιστεύω τελικά ότι ήταν αναγκαία, γιατί νομίζω ότι όλοι πια αντιλαμβάνονται ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα καθώς βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές.

Νομίζω ότι είδατε και τον κυνισμό με τον οποίον εργαλειοποίησαν ένα συλλογικό τραύμα και πόσο αδίστακτα μίλησαν ακόμη μέχρι και για νοθεία στις εκλογές, με πόση ευκολία «αγκαλιάστηκαν» με εξωθεσμικά κέντρα. Αλλά και πόσο επικίνδυνους δρόμους ανοίγουν, αμφισβητώντας ουσιαστικά το σημαντικότερο κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, που δεν είναι άλλο από τις δίκαιες και ελεύθερες εκλογές.

Προσωπικά, είχα την ευκαιρία να πω ένα πράγμα το οποίο έχω πει πολλές φορές και εδώ στο Υπουργικό Συμβούλιο: δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον. Ο καθένας στον ρόλο του.

Όλα αυτά αναδεικνύουν και τη διπλή πολιτική βαρύτητα που αποκτά η αναμέτρηση του Ιουνίου. Από τη μία μεριά κρίνεται η ελληνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, εκεί μας περιμένουν σημαντικές μάχες σε πολλά επίπεδα: μεταναστευτικό, άμυνα, ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, περισσότερα κονδύλια για τους αγρότες μας. Χρειάζονται συνεπώς ευρωβουλευτές με ευρωπαϊκή γραμμή, αλλά ταυτόχρονα και με δυνατή εθνική φωνή. Ενώ στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί προφανώς και η πολιτική σταθερότητα αλλά και η συνέχεια μιας πορείας που, παρά τις δυσκολίες, μας οδηγεί μπροστά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Αγριο ροκ στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο, τον τόπο δεν τον κυβερνούν τα φουσκωμένα πορτοφόλια, όποιος επιχειρηματίας θέλει ας πολιτευθεί

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: