«Δεν με τρομάζει, δεν με αγγίζουν οι προσβολές του»: Η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα απαντά μέσω ανάρτησης στον τραμπουκισμό του Ράμα [βίντεο]

Screenshot via YouTube, Dritare TV




«Είναι μία ενέργεια που δεν με τρομάζει, η προσβλητική του γλώσσα δεν με αγγίζει», τονίζει μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα, αναφερόμενη στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος την έσπρωξε ενοχλημένος από την ερώτηση που του έκανε.

Σε ανάρτηση της στο Facebook, η Μέτα υπογράμμισε ότι αυτό που πραγματικά ενόχλησε τον Ράμα ήταν οι ερωτήσεις για τις επενδύσεις στην περιοχή Σαζάν και αν από αυτή θα ωφεληθούν οι Αλβανοί.

«Προσπαθώντας να αποφύγει την απάντηση, ο πρωθυπουργός έκανε μια άσχημη κίνηση προς το πρόσωπό μου παραβιάζοντας κάθε επαγγελματική ηθική.

Είναι μια ενέργεια που δεν με τρομάζει, η προσβλητική του γλώσσα δεν με αγγίζει, γιατί έχω το θάρρος να τον ρωτήσω, καθώς ποτέ δεν κάνω παζάρια με το επάγγελμά μου και θεωρώ ιερή την αξιοπρέπεια» γράφει η Μέτα στην ανάρτησή της, την οποία συνοδεύει με το βίντεο από την απρεπή κίνηση του Ράμα.

«Ο Έντι Ράμα συνειδητοποίησε σήμερα περισσότερο από ποτέ, ότι κάνω τις ερωτήσεις μου χωρίς να επηρεάζομαι από κανέναν, καθώς πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν προς το συμφέρον της κοινής γνώμης και της χώρας, την οποία εκείνος πιστεύει ότι μπορεί να μοιράσει ως οικογενειακή περιουσία, κάνοντας τα στραβά μάτια σε ολιγάρχες – εγχώριους και ξένους.

Λυπάμαι πολύ που σήμερα κατέληξα να γίνω η είδηση εγώ και όχι οι ερωτήσεις μου, για τις οποίες αναζήτησα απεγνωσμένα απαντήσεις» κατέληξε η δημοσιογράφος από την Αλβανία.

Εντονες αντιδράσεις  

Ανακοίνωση για την ενέργεια του Έντι Ράμα εξέδωσε η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων τονίζοντας ότι «η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου».

Από την πλευρά της η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», κατήγγειλε και αυτή την επιθετικότητα του αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό».

ΠΗΓΗ: Facebook Ambrozia Meta

Βολές της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ: «Η στάση του Τελ Αβίβ υπονομεύει το κύρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: