Δεν φείδονται υποψηφίων: Το εντυπωσιακό ψηφοδέλτιο της Κωνσταντινούπολης έχει μήκος ένα μέτρο

An official holds a ballot paper for the local elections at a polling station in Istanbul, Turkey, 31 March 2024. Some 61 million people will vote in the Turkish local elections in overall 81 provinces. EPA/ERDEM SAHIN




Μία εντυπωσιακή πρωτιά κατέχει ο μητροπολιτικός δήμος της Κωνσταντινούπολης, κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία στην Τουρκία.

Η μεγαλούπολη έχει το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο στη χώρα, όχι μόνο από πλευράς συμμετοχών αλλά και ως προς το μήκος, αφού χωράει 22 πολιτικά κόμματα και 27 ανεξάρτητους υποψήφιους για τον μητροπολιτικό δήμο.

Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρω του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων από τα εκλογικά τμήματα είναι χαρακτηριστικές και δείχνουν ψηφοφόρους να δυσκολεύονται να ανοίξουν το εντυπωσιακό ψηφοδέλτιο!

Σύμφωμα με το δημοσίευμα του Duvar, οι ψηφοφόροι στην Κωνσταντινούπολη παίρνουν τέσσερα ξεχωριστά ψηφοδέλτια, για τον μητροπολιτικό δήμο, τους περιφερειακούς δήμους, το δημοτικό συμβούλιο και τους επικεφαλής των γειτονιών. Οι  22 κομματικοί και 27 ανεξάρτητοι υποψήφιοι που περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο καθορίστηκε με κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου.

An official arranges ballot papers for the local elections at a polling station in Istanbul, Turkey, 31 March 2024. Some 61 million people will vote in the Turkish local elections in overall 81 provinces. EPA/ERDEM SAHIN

Το μικρότερο ψηφοδέλτιο των σημερινών δημοτικών εκλογών με μήκος μόλις 4,5 εκατοστά είναι εκείνο του δήμου Χιλάλ στην ανατολική επαρχία Σιρνάκ, όπου υπάρχει ένας και μόνο υποψήφιος, από το κυβερνητικό κόμμα AKP.

Στις κάλπες 61,5 εκ. Τούρκοι: Η Πόλη κρίνει το παιχνίδι εξουσίας του Ερντογάν * Θρίλερ με μικρό προβάδισμα για Ιμάμογλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: