Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο παραίτησης από τη Βουλή ο Όθων Ηλιόπουλος: Σενάρια για γνωματεύσεις ώστε να γίνει ο 9ος Στέφανος Κασσελάκης, πρώτος επιλαχών

O βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθων Ηλιόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την έδρα του στη Βουλή ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ (εκ των αποδήμων) Όθων Ηλιόπουλος λόγω του φόρτου εργασίας στην έδρα του στο πανεπιστήμιο του Harvard.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί υπό προϋποθέσεις ανοίγει τον δρόμο να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο ο εξωκοινοβουλευτικός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, παρά το γεγονός ότι είναι ένατος στη λίστα, δηλαδή 6ος επιλαχών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA TV, απάντησε στα σενάρια παραίτησής του διαψεύδοντας το ότι δέχεται πιέσεις αλλά χωρίς να απαντήσει στο τελικό δια ταύτα.

Εδικότερα, ανέφερε: «Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου. Ένα πράγμα έχω να δηλώσω, ότι ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου, ότι ακόμη και αν με είχαν πιέσει εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό».

Ο κ. Ηλιόπουλος διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές Επικρατείας». Αναφέρθηκε ωστόσο στον μεγάλο όγκο δουλειάς που έχει επωμισθεί, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: «Το σύστημά μου είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους απόδημους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, που νομίζω κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω, τι αφήνω και όσο περνάει ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιον τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Με βάση το ενδεχόμενο της παραίτησης υπάρχει ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Με βάση το νόμο και την κοινή λογική για να φτάσει η σειρά του κ. Κασσελάκη πρέπει να αποποιηθο΄ν την έδρα ακόμη 5 επιλαχόντες προκειμένου να έχει νόημα η… θυσία του κ. Ηλιόπουλου.

Πρόκειται για τους Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλη Καλογήρου (στενό συνεργάτη και σήμερα του Αλέξη Τσίπρα), Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιο Τσακρή και Ζωρζέτα Λάλη.

Όμως, όπως πάντα αναζητείται παράθυρο μέσω σεναρίων για γνωματεύσεις που θα υποστηρίζουν ότι ο κ. Κασσελάκης είναι αυτόματα επιλαχών για την έδρα του Επικρατείας ως ο επόμενος στη λίστα των αποδήμων και άρα δεν υπάρχει λόγος να παραιτηθεί κανείς από τους προηγούμενους προκειμένου να εισέλθει στη Βουλή.

Είναι μια πραγματικά διασταλτική ερμηνεία που για να ισχύσει πρέπει πρώτον να υποστηριχθεί επωνύμως και δεύτερον να επικυρωθεί από κάποιο αρμόδιο Δικαστήριο.

Τι ψάχνει ο Παύλος και η «Ελληνική Βασιλική Οικογένεια»: Tο δημοσίευμα της Figaro για την «εξορία», οι ανησυχίες για την κλιματική κρίση και η νέα ιστοσελίδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: