Αυτοκτονία 72χρονου καρκινοπαθούς στο Ηράκλειο: Έλλειψη του φαρμάκου της χημειοθεραπείας καταγγέλλει η κόρη του, τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης

File photo: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Τέλος στη ζωή του έβαλε 72χρονος καρκινοπαθής στο Ηράκλειο, αναμένοντας το φάρμακο για να κάνει την χημειοθεραπεία του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο 72χρονος κατά το χρονικό διάστημα που περίμενε το φάρμακο, σύμφωνα με μέλη της οικογένειάς του, ταλαιπωρούνταν φρικτά, ενώ η κατάσταση της υγείας του, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, είχε επίσης επιδεινωθεί.

Μάλιστα είχε αφήσει σημείωμα, με το οποίο αποχαιρετούσε τους συγγενείς του, περιγράφοντάς τους, τις δύσκολες ώρες που βίωνε και τους πόνους που είχε.

Σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η κόρη του 72χρονου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Κυριακή, ανέφερε ότι ο πατέρας της ήταν καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο «που διαλύθηκε μέσα στο διαλυμένο ΕΣΥ» και πως «με εξετάσεις που έπρεπε να κάνει εκτός νοσοκομείου, με το εξαντλημένο φάρμακο της χημειοθεραπείας που έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη, από τον ‘Αννα στον Καϊάφα, με το port για την χημειοθεραπεία ήδη ένα μήνα στο σώμα του, τελικά αυτοκτόνησε την Κυριακή το μεσημέρι».

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης πάντως δηλώνει ότι τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνεται  στην αλήθεια.

«Καταρχάς να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αυτόχειρα. Εγώ έσπευσα αμέσως να επικοινωνήσω με την Διοίκηση του Νοσοκομείου για να δω τί έχει γίνει. Θέλω να πω ότι δεν είναι αληθές το δημοσίευμα. Στο ηλεκτρονικό σύστημα έχει καταγραφεί και το ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του όπου δεν προσήλθε. Και το δεύτερο ραντεβού στο οποίο δεν μπορούσε πλέον να προσέλθει. Το φάρμακο αυτό, έλειπε από την Ελλάδα ακριβώς για ένα 24ωρο. Μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε λύσει το πρόβλημα του φαρμάκου αυτού. Και για τον συγκεκριμένο ασθενή δεν υπήρχε έλλειψη ούτε ένα 24ωρο γιατί είχαμε βρει από τις αποθήκες. Τώρα δεν θέλω να πω για κάποιον άνθρωπο που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, είναι πάρα πολύ λυπηρό. Αλλά δεν ευθύνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ολικής αρθροπλαστικής γόνατος τα δύο πρώτα επί πληρωμή χειρουργία σε δημόσια νοσοκομεία: Το υπουργείο Υγείας κάλυψε συμβολικά το κόστος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: