Ζητωκραυγές και δάκρυα: Η στιγμή που οι μαθητές της Ιατρικής Σχολής Albert Einstein μαθαίνουν για τη δωρεά του 1 δισεκατομμυρίου [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο του ΒΒC




Η είδηση είναι γνωστή.  Η 93χρονη Ρουθ Γκότεσμαν,  πρώην καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Albert Einstein, δώρισε χθες Δευτέρα 1 δισεκατομμύριο δολλρια στο ανώτατο αυτό εκπαιδευτικό ίδρυμα της Νέας Υόρκης, προκειμένου να πληρωθούν τα δίδακτρα όλων των φοιτητών του.

Αυτό που δεν ξέραμε είναι το πώς αντέδρασαν οι φοιτηταί και οι φοιτήτριες της Σχολής.

Οπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς και η κάμερα επιβεβαίωσε, τα παιδιά ξέσπασαν σε ζητωκραυγές κάποιοι μάλιστα δεν συνεκράτησαν τα δάκρυά τους, την ώρα  που η Δρ. Ρουθ Γκότεσμαν, ανακοίνωνε ότι η φοίτηση θα είναι δωρεάν.

Το κολέγιο βρίσκεται στο Μπρονξ, τον πιο φτωχό δήμο της Νέας Υόρκης. Τα δίδακτρα του φθάνουν περίπου τα 59.000 δολάρια ετησίως.

Η δωρεά της Γκότεσαμαν είναι η μεγαλύτερη που χορηγήθηκε ποτέ σε ιατρική σχολή, στις ΗΠΑ πιθανότατα δε και σε όλον τον κόσμο.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Ανιδιοτέλεια και προσφορά: Πρώην καθηγήτρια Ιατρικής σχολής των ΗΠΑ πλήρωσε τα δίδακτρα όλων των φοιτητών* Το αστρονομικό ποσό που κατέβαλε η 93χρονη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: