Βαριά ήττα για τους Μπακς από τους «σκληρούς» του Μαϊάμι (123-97): Ο Γιάννης δεν μπόρεσε να αποτρέψει την συντριβή [video]

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάτω από τα καλάθια στον αγώνα των Μπακς με τους Μαϊάμι Χιτ. Photo screen shot via youtube, FreeDawkins




Ένα βήμα εμπρός και ένα πίσω έκαναν οι Μιλγουόκι Μπακς μετά την σπουδαία τους νίκη απέναντι στους πρωταθλητές, Ντένβερ Νάγκετς.

Όχι μόνο δεν την εξαργύρωσαν απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ, αλλά έπεσαν «θύματα» μιας πολύ βαριάς ήττας με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τη 2η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας.

Το τελικό 123-97 υπέρ της ομάδας του Έρικ Σποέλστρα «μιλάει» από μόνο του, καθώς οι Χιτ ήταν τα «απόλυτα αφεντικά» του αγώνα από την αρχή έως και το τέλος.

Τα «Ελάφια» ουδέποτε κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, συνέχεια «κυνηγούσαν» και δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις απουσίες των φιλοξενούμενων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Χιτ έπαιζαν χωρίς τρία βασικά μέλη της ομάδας, με πρώτο και καλύτερο τον Τζίμι Μπάτλερ, ενώ είχαν τεθεί νοκ άουτ και οι Ροζίερ, Ρίτσαρτσον.

Τρίποντη «εκτέλεση»

Όμως η τρομερή τους ευστοχία στα σουτ εντός παιδιάς (52% με 45/87) και πολύ περισσότερο έξω από τα 7.25 μέτρα έχοντας 19/40 τρίποντα ήταν τα στοιχεία εκείνα που «άνοιξαν» από νωρίς την ψαλίδα της διαφοράς.

Ο Νίκολα Γιόβιτς έκανε ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ με 24 πόντους και 5/8 τρίποντα, ενώ άλλους 23 πόντους με 6/8 τρίποντα είχε ο Ντάνκαν Ρόμπινσον.

Οι Κέβιν Λοβ και Τάιλερ Χϊρο είχαν από 19 πόντους ο καθένας σκοράροντας με τη σειρά τους από 5/7 τρίποντα και 3/8 τρίποντα αντίστοιχα, όπερ και σημαίνει ότι οι τέσσερις παίκτες των Χιτ 19/31 τρίποντα και… 0/9 οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους.

Το… κερασάκι στην τούρτα του Μαϊάμι έβαλε ο πληθωρικός Μπαμ Αντεμπάγιο ο οποίος «έγραψε» triple double στην στατιστική του έχοντας 16 πόντους (8/14 σουτ), 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Φλόριντα έφτασε στο 29-25 και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από τους Ιντιάνα Πέισερς (30-25) και την 6η θέση που οδηγεί στα απευθείας play-offs.

Οι πόντοι του Γιάννη 

Όσο για τους Μπακς που έχουν 35-20 ρεκόρ; Τα πράγματα έχουν αρχίσει και γίνονται δύσκολα όσον αφορά την κατάκτηση της 2ης θέσης, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που οι Κλίβελαντ Καβαλίερς είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνουν ικανοί να τερματίσουν πίσω από τους Μπόστον Σέλτικς. Και αν μη τι άλλο το πρόσωπο που έδειξαν απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ ήταν πολύ κακό.

Η διαφορά είχε αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις από το πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας στο σημείο οι Μπακς να παραδώσουν από νωρίς τα όπλα.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε πολύ στο δεύτερο μισό του ματς έχοντας πετύχει τους 19 από τους 23 πόντους του ύστερα από τα δύο πρώτα δωδεκάλεπτα.

Συνολικά ο Έλληνας σούπερ σταρ μέτρησε 10/16 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 τάπες αλλά και 5 λάθη σε 34 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είχε 16 πόντους και 5 ασίστ αλλά ήταν άστοχος με 5/14 εντός παιδιάς, ενώ από 16 πόντους σημείωσαν επίσης και οι Μαλίκ Μπίσλι, Μπόμπι Πόρτις.

Τα δωδεκάλεπτα: 28-40, 52-69, 76-98, 97-123.

Πηγή: gazzetta.gr

Champions League: Προβάδισμα πρόκρισης στους «8» για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι [video, highlights]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: