Τώρα το ομολογούν: Ήταν μεγάλο λάθος της Αγκυρας να στείλει μετανάστες στην Ευρώπη μέσω Έβρου, λέει πρώην πρέσβης της Τουρκίας

FILE PHOTO: Μετανάστες στα σύνορα του Εβρου τον Μάρτιο του 2020. Πηγή: Hellas Journal




Ήταν μεγάλο λάθος της Τουρκίας η προσπάθεια να στείλει μετανάστες στην Ευρώπη μέσω του Έβρου το 2020» παραδέχθηκε μιλώντας σε συνέδριο στο Harvard ο πρώην πρέσβης της χώρας στην ΕΕ Selim Yenel.

«Δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι είσαι αξιόπιστος συνομιλητής και μετά να ενεργείς έτσι» είπε χαρακτηριστικά αποδίδοντας την ευθύνη για την πρωτοφανή ενέργεια στον τότε υπουργό εσωτερικών Σοϊλού.

Ο ίδιος μάλιστα όπως είπε εκτέθηκε καθησυχάζοντας τους ανήσυχους τότε ευρωπαίους ότι τέτοια ενέργεια δεν επρόκειτο να εκδηλωθεί παρά τις σχετικές δημόσιες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

Η δημόσια παραδοχή του έμπειρου διπλωμάτη έγινε παρουσία του έλληνα υπουργού μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη ο οποίος χαρακτήρισε την αυτοκριτική «ευπρόσδεκτη και θαρραλέα», δίνοντας έμφαση στη νέα φάση στην οποία έχουν μπει οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο υπ. μετανάστευσης παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις πάνω στο θέμα της μετανάστευσης, επισημαίνοντας τη σημασία των επιστροφών ως προϋπόθεση για την επιτυχία της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου.

Με πληροφορίες από Σκάι

Κασσελάκης από τη Λάρισα: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακυβερνήσει, να διαμορφώσουμε μαζί ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: