Το Ισραήλ δεν έχει καταθέσει σχέδιο εκκένωσης της Ράφα υποστηρίζει ο ΟΗΕ: Αγωνία για την τύχη των αμάχων

Palestinians leave Khan Younis with their family during an Israeli military operation, southern Gaza Strip, 02 February 2024. EPA, MOHAMMED SABER




«Το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων – OCHA – δεν έχει λάβει καμία επικοινωνία από το Ισραήλ σχετικά με οποιοδήποτε σχέδιο εκκένωσης αμάχων από την περιοχή Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας και δεν θα συμμετείχε σε καμία επιχείρηση αναγκαστικής εκκένωσης, ακόμη κι αν είχε λάβει αίτημα ή ειδοποίηση σχετικά με αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters την Τρίτη.

«Δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ανακοίνωση από Ισραηλινούς αξιωματούχους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του OCHA, Γενς Λάερκε, απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters σχετικά με τα σχέδια στόχευσης της πόλης Ράφα.

«Ο ΟΗΕ δεν συμμετέχει σε αναγκαστικές, ακούσιες εκκενώσεις. Επί του παρόντος δεν υπάρχει σχέδιο για τη διευκόλυνση της εκκένωσης των αμάχων», είπε.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Eylon Levy είχε ζητήσει προηγουμένως από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ να «συνεργαστούν στις προσπάθειες του Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους από τη Χαμάς και να τους εκκενώσει από μια εμπόλεμη ζώνη όπου οι τρομοκράτες προσπαθούν να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Θα έδινε λύση η καθολική αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους; Τα θετικά και τα αρνητικά μίας τέτοιας εξέλιξης και η αντίδραση του Ισραήλ

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: