Το φουτουριστικό παλάτι του Πούτιν δίπλα στην πόρτα του… ΝΑΤΟ: Εικόνες από drones αποκαλύπτουν μια ακόμη απίστευτης χλιδής «ντάτσα» – 30 χλμ από την Φινλανδία [video]

Εικόνα του – ενός εκ των πολλών – εξοχικoύ του Πούτιν, στην Καρελία, 30 χλμ από την Φινλανδία. Screenshot via YouTube@BILD/




Δημοσιεύοντας νέα πλάνα από droneς η γερμανική εφημερίδα «Bild» αποκαλύπτει ένα ακόμη μυστικό πολυτελές ακίνητο του αφέντη του Κρεμλίνου, ακίνητο που βρίσκεται σε απόσταση “αναπνοής” – 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα της ΝΑΤΟϊκής Φινλανδίας, στην ειδυλλιακή λίμνη Λαγκόντα.

Διαθέτει αγκυροβόλια για γιοτ, ελικοδρόμια, ιδιωτικό καταρράκτη, εκτροφείο πέστροφας και φάρμα για αγελάδες.

Ο μυστικός αυτός φουτουριστικού σχεδιασμού “παράδεισος” του Πούτιν βρίσκεται μέσα σε μια δασώδη περιοχή στον κόλπο Μαριαλακχτί της Καρελίας, στη βορειοδυτική Ρωσία, η οποία συνορεύει με την Φινλανδία, γράφει η  «Bild» επικαλούμενη πληροφορίες ενός εκ των πιο γνωστών εχθρών του του Ρώσου προέδρου: Του εξόριστου ολιγάρχη, ορκισμένου πολέμιού του, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα επικαλείται το ερευνητικό πρακτορείο ειδήσεων που διευθύνει ο Χοντορκόφσκι,  «Dossier Center», το οποίο ανέβασε  βίντεο στο YouTube το οποίο δίνει μία γεύση από το κρυφό παλάτι του Ρώσου προέδρου.

  • Το συγκρότημα του Πούτιν διαθέτει, μεταξύ άλλων, «τρεις οικίες μοντέρνου στιλ, δύο ελικοδρόμια, αρκετές προβλήτες για γιοτ, εκτροφείο πέστροφας, φάρμα αγελάδων για την παραγωγή βοείου κρέατος, καθώς και έναν ιδιωτικό καταρράκτη».

«Βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Λαντόγκα, μέρος ενός εθνικού πάρκου», όπως επισημαίνουν το πρακτορείο «Βusiness Insider» και η εφημερίδα «Bild».

  • Το κρυφό παλάτι του Πούτιν προστατεύεται από φράκτες, οι οποίοι παρακολουθούνται από ηλεκτρονικούς αισθητήρες υπό το άγρυπνο μάτι ειδικών μονάδων ασφαλείας. Είναι θωρακισμένο με προηγμένης τεχνολογίας συστήματα αεράμυνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου που επικαλείται μαρτυρίες ντόπιων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέπτεται την κρυφή μέχρι σήμερα βίλα του στα σύνορα του ΝΑΤΟ, μία φορά το χρόνο, αφού πρώτα έχει μεταβεί στο κοντινό μοναστήρι «Βαλάαμ».

Οι εργασίες για την ανέγερση του πολυτελούς ακινήτου του Ρώσου προέδρου ξεκίνησαν πριν από περίπου 10 χρόνια και τα χρήματα που δαπανήθηκαν προήλθαν από τα περιουσιακά στοιχεία του που ανήκουν σε εταιρείες, τις οποίες διαχειρίζεται ο χρηματοδότης του, Γιούρι Κοβαλτσά, σχολιάζει το πρακτορείο «Business Insider».

 

 

 

Με πληροφορίες από Bild

 

Στα «αζήτητα» ένα ακόμη πλοίο του ρωσικού στόλου: Ουκρανοί καμικάζι βύθισαν πυραυλάκατο ανοιχτά της Κριμαίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: