Θεσσαλονίκη: Ζημιές στο ΑΠΘ μετά από διαμαρτυρία για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Δημοκρίτειο [video]

FILE PHOTO Δυνάμεις των ΜΑΤ φαίνονται εντός του χώρου του ΑΠΘ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατέληξε η πορεία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα στην πόλη με αφορμή την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Νωρίτερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πορεία διαμαρτυρίας όπου συμμετείχαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων αλλά και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, σχετικά με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης λόγω κατάληψης, με αποτέλεσμα την προσαγωγή 18 ατόμων. Το συμβάν καταδικάστηκε από πολλούς, μεταξύ άλλων και από την ΚΝΕ.

Μετά το τέλος της πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μία ομάδα ατόμων έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους προκάλεσαν φθορές στα εξωτερικά ρολά ασφαλείας του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ αλλά και επιχείρησαν να εισέλθουν σε αυτό. Τότε αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την κίνηση αυτή μπήκαν στην πανεπιστημιούπολη.




Λόγω της εισόδου τους, συγκεντρωμένοι στο σημείο σήκωσαν πανό φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους και λίγο αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.

Νέα ψηφοφορία αύριο για την εκλογή πρύτανη

Νωρίτερα, είχε γινει γνωστό ότι δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία στην ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη ΑΠΘ, οπότε η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τρίτη.

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του πρύτανη πραγματοποιήθηκε με μυστική ψηφοφορία και ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ» ενώ συνεδρίασε το Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ.

Υποψήφιοι για το αξίωμα του πρύτανη μεταξύ των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ είναι, με αλφαβητική σειρά, οι καθηγητές Κυριάκος Αναστασιάδης, Ευστράτιος Στυλιανίδης και Χαράλαμπος Φείδας.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι έλαβαν τις εξής ψήφους.

Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Κυριάκος Αναστασιάδης: 2 ψήφοι.

Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής Ευστράτιος Στυλιανίδης: 2 ψήφοι.

Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών Χαράλαμπος Φείδας: 6 ψήφοι.

Λευκά: 1 ψήφος.

Επειδή στη Συνεδρίαση του ενδεκαμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία 8/11 για την εκλογή πρύτανη, η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την Τρίτη, όπου απαιτείται η πλειοψηφία 7/11.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Επέμβαση ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής: 18 προσαγωγές για απόπειρα κατάληψης * Εμπόδισαν υπαλλήλους να εργαστούν και 400 φοιτητές να δώσουν εξετάσεις [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: