Στο πλευρό του Κρεμλίνου όλο και πιο ανοιχτά οι ακροδεξιοί λαϊκιστές του AfD: «Θεατρίνα» η Ναβάλναγια, «αφόρητες» οι κατηγορίες κατά Πούτιν…

FILE PHOTO: Alternative for Germany (AfD) party co-chairman and spokesman Tino Chrupalla addresses the AfD party convention in Magdeburg, Germany, 28 July 2023. ΕPA/CLEMENS BILAN




Στο πλευρό του Βλαδίμηρου Πούτιν όλο και πιο καθαρά στέκονται οι ακροδεξιοί λαϊκιστές του AfD.

Τούτη τη φορά, ο επικεφαλής του καταδίκασε τους «θεατρινισμούς», όπως τους αποκάλεσε, γύρω από τον θάνατο του Ρώσου ακτιβιστή της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ισχυριζόμενος ότι ο θάνατός του γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Ο Tίνο Χρουπάλα δήλωσε ότι η ομιλία της Γιούλιας Ναβάλναγια, χήρας του Ναβάλνι, στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν σκηνοθετημένη.

Αφήνοντας δηλαδή να εννοηθεί ότι χρησιμοποιήθηκε από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά της για επανεκλογή.

Μιλώντας στο Βερολίνο, ο Χρουπάλα είπε: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι το πρώτο πράγμα που κάνει η Γιοούθλαι Ναβάλναγια, μετά τον θάνατο του συζύγου της, είναι να μιλήσει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου. Αυτού του είδους θεατρική διαχείριση θα πρέπει να μας δώσει τροφή για σκέψη».

«Όταν βλέπω τη χήρα του Ναβάλνι με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρέπει πραγματικά να αναρωτηθεί κανείς: «ποιον ωφελεί μια τέτοια παράσταση;” Είναι προφανές ότι ο θάνατος του Ναβάλνι γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης».

Ο Χρουπάλα είπε ότι του φαίνεται «αφόρητος» ο βαθμός στον οποίο ο Πούτιν κατηγορείται για τον θάνατο του Ναβάλνι. «Οι άνθρωποι μιλούν για ‘δολοφονία’ και άλλα τέτοια, παρόλο που τίποτα δεν είναι γνωστό, παρόλο που δεν έχει γίνει ακόμη έρευνα», δήλωσε ο Χρουπάλα στο Βερολίνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι θέσεις του AfD είναι υπέρ του Κρεμλίνου. Η συγκεκριμένη ωστόσο που διατύπωσε ο Χρουπάλα φαίνεται να έρχεται πιο κοντά από κάθε άλλη.

Μόλις τον περασμένο Μάιο άλλωστε ο Χρουπάλα είχε επικριθεί για την παρουσία του σε δεξίωση στη ρωσική πρεσβεία.

Επιπλέον το AfD βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής (και) τους τελευταίους δύο μήνες, μετά τις αποκαλύψεις ότι μέλη του συμμετείχαν σε συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν σχέδια για μαζική απέλαση αλλοδαπών.

Θυμίζουμε επίσης ότι Γερμανοί πολιτικοί έχουν πρόσφατα ανοικτά προειδοποιήσει ότι η Ρωσία διεισδύει στους δημοκρατικούς θεσμούς της Γερμανίας και διενεργεί κατασκοπεία μέσω των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική Για τη Γερμανία» (AfD), υπέρ της Μόσχας. [Δείτε εδώ περισσότερα]

Με πληροφορίες από Guardian

Υπέρ της Ουκρανίας αλλά… κουρασμένοι οι Ευρωπαίοι πολίτες: Μόλις το 10% πιστεύει σε ήττα της Ρωσίας – Ούγγροι και Έλληνες υπέρ του συμβιβασμού – Η πλειοψηφία κατά του Τραμπ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: