Στο πλευρό του Κασσελάκη η Νέα Δημοκρατία: Καταδικάζει τις «άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις» που δέχθηκε από τον Αχιλλέα Μπέο

(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, μιλάει με κόσμο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Βόλο, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/STR




Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει τις «άθλιες ομοφορικές επιθέσεις», όπως τις χαρακτηρίζει, κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη από τον δήμαρχο του Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Πρόκειται για νέο περιστατικό αθλίων δηλώσεων Αχιλλέα Μπέου, μετά από στιχομυθία του Στέφανου Κασσελάκη με πολίτες που συνάντησε κατά την επίσκεψή του στον Βόλο. Η συνομιλία καταγράφηκε και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να ακούγεται να λέει για τον δήμαρχο της πόλης: «ον έχω χεσμ@@ο τελείως. Πιο χεσμ@@νο δεν μπορούσα να τον έχω.»

Συγκεκριμένα, καταγράφηκε ο εξής διάλογος:

Πολίτης: «Ωραίος ο Βόλος;»
Κασσελάκης: «Πολύ ωραία πόλη, αλλά πρέπει να την κάνουμε να ακμάσει.»
Πολίτης : «Εγώ είμαι με τον Μπέο ε; Πρόσεχε πώς μιλάς ε.»
Κασσελάκης: «Χ@στηκα, τον έχω χεσμ@@ο τελείως. Πιο χεσμ@@νο δεν μπορούσα να τον έχω.»
Πολίτης: «Μην ξηγιέσαι έτσι…»

Η απάντηση Μπέου

Μετά την δημοσιοποίηση της συνομιλίας ο Αχιλλέας Μπέος σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:

«Ενημερώθηκα για μια αηδιαστική δήλωση του Κασσελάκη, τόσο αηδιαστική όσο και ο ίδιος, που αναφερόμενος στο πρόσωπό μου είπε ότι “χέστηκε” και πως “με έχει χεσμένο”. Καμία έκπληξη. Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του φυσικό είναι να χ@@@@ί…»

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για νέα επίθεση Μπέου κατά του Κασσελάκη, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο, ο Αχιλλέας Μπέος, πανηγυρίζοντας τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές, δήλωνε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τι είπε, ότι εγώ λέει δεν ξέρω πώς να συμπεριφερθώ στα κορίτσια, θα ήθελα να υιοθετήσω δύο αγόρια. Δηλαδή, τι θέλεις να πεις, ρε συ, με τα κανάλια που σε προβάλλουνε; Ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π@@@@@δες; Για να μην τρελαθώ… Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η πατρίδα μου; Αφήστε με να είμαι έτσι, μόνος μου…».

Τότε ο  κ. Κασσελάκης είχε ζητήσει να επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Κατόπιν αυτού το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων.

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος.
Ως Παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται.»

Κι ο Αχιλλέας Μπέος «ξαναχτυπά» προς Νέα Δημοκρατία, αμετανόητος

Πάντως ο κ.Μπέος επανήλθε μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του για τον κ.Κασσελάκη κάνοντας σαφές ότι δεν έχει καμιά διάθεση να ανακαλέσει. Σε νέα του ανάρτηση στο Facebook, σήμερα το μεσημέρι,  απαντά στην καταδικαστική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για όσα είχαν πει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανάρτησή του ο Αχιλλέας Μπέος γράφει ότι «σχετικά με την καραμέλα της ομοφοβίας, ας καταλάβουν ότι έλιωσε» προσθέτοντας ότι «διατηρώ την ανεξαρτησία μου και ως εκ τούτου το δικαίωμα να διατυπώνω δημόσια κι ελεύθερα την άποψη μου, όπως άλλωστε ρητά το Σύνταγμα προβλέπει».

Αντιδράσεις για το στιχο(τερατ)ούργημα του Πάνου Βλάχου κατά του Αδωνι Γεωργιάδη και του Αρη Πορτοσάλτε Απαράδεκτος ο ηθοποιός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: