Στο Παρίσι κρίνεται η τύχη των SUV: Δημοψήφισμα για να επιβληθεί 3πλάσιο τέλος στάθμευσης στα πολυτελή «θηρία» [video]

SUV σε δρόμο στο κέντρο του Παρισιού με φόντο τον Πύργο του Άϊφελ, την ώρα που διεξάγεται το δημοψήφισμα για το «χαράτσι» στα πολυτελή “θηρία”. EPA/MOHAMMED BADRA




Οι κάτοικοι του Παρισιού καλούνται σήμερα σε δημοψήφισμα στο οποίο ερωτώνται εάν η πόλη τους θα πρέπει να επιβάλει επιβάρυνση στα τέλη στάθμευσης για τα μεγάλα  SUV, καθώς η γαλλική πρωτεύουσα προχωρά στην εφαρμογή του πολυετούς σχεδίου της βάσει του οποίου φιλοδοξεί να γίνει μια πόλη πλήρως ποδηλατική.

Το σημερινό δημοψήφισμα, το οποίο έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο αφότου οι κάτοικοι του Παρισιού ψήφισαν πέρυσι για την απαγόρευση των ηλεκτρονικών σκούτερ, στοχεύει να τριπλασιάσει τα τέλη στάθμευσης για αυτοκίνητα 1,6 τόνων και άνω σε 18 ευρώ την ώρα, για να αποθαρρύνει τα «ογκώδη, ρυπογόνα». αυτοκίνητα, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το Δημαρχείο.

Το νέο τέλος θα ισχύει επίσης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα 2 τόνων και άνω.

«Πιο βαριά, πιο επικίνδυνα, πιο ρυπογόνα… Τα SUV είναι μια περιβαλλοντική καταστροφή», δήλωσε ο Emmanuel Gregoire, αντιδήμαρχος του Παρισιού στο X.

Υπό τη σοσιαλίστρια δήμαρχο Αν Ινταλγκό, οι δρόμοι του Παρισιού έχουν μεταμορφωθεί, με 84 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομων να δημιουργούνται από το 2020 και αύξηση 71% στη χρήση ποδηλάτων από λήξεως της καραντίνας του κορωναϊού μέχρι και το 2023.

Ωστόσο, οι αλλαγές έχουν εξοργίσει τους οδηγούς αυτοκινήτων.

Μια ομάδα που απευθύνεται σε 40 εκατομμύρια οδηγούς, ξεκίνησε καμπάνια υπέρ της ελευθερίας των οδηγών να χρησιμοποιούν όποιο όχημα θέλουν.

Τα SUV γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στη Γαλλία, ιδιαίτερα από οικογένειες.

«Πρέπει να αντιταχθούμε σθεναρά σε αυτές τις επιθέσεις κατά της ελευθερίας που επιδιώκονται με ψευδώς πράσινα προσχήματα», υποστηρίζει η ομάδα. «Αν δεν το σταματήσουμε τώρα, αυτή η αδικαιολόγητη εξέγερση υπό την ηγεσία μιας υπερ- αστικής μειονότητας και κατά των αυτοκινήτων θα εξαπλωθεί σαν γάγγραινα σε άλλες πόλεις».

 

 

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Συνταγές από την ομηρική Κίρκη και σερμπέτια από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Η λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου μαγειρεύει ταξιδεύοντας στο χρόνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: