Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 43χρονου: Ηρθε από την Πάτρα για να αποπλανήσει 13χρονη και συνελήφθη με τη μεσολάβηση γνωστού influencer [video]

Πηγή Φωτογραφίας: Ελληνική Αστυνομία




Δόθηκαν στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες 43χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Η υπόθεση έγινε γνωστή στις αρχές της εβδομάδας, όταν η σύλληψη του 43χρονου έγινε viral, με τον γνωστό YouTuber Αλέξανδρο Κοψιάλη να μεσολαβεί μετά από αίτημα του πατέρα της 13χρονης που επιχείρησε να παρασύρει ο κατηγορούμενος.

Πρόκειται για τον Παπαλεξάτο Αριστείδη, του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, γεννηθέντα την 17-08-1981 στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο 43χρονος χρησιμοποιώντας εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να αποκτήσει επαφή με ανήλικη με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση των γενετήσιων ορμών του. Η ανήλικη ωστόσο ενημέρωσε σχετικά τον πατέρα της, ο οποίος, παριστάνοντας την ίδια, κανόνισε συνάντηση με τον 43χρονο σε οικία στην περιοχή του Πειραιά, όπου ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι οι πολίτες οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-4178715 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 01-08-2024 και ώρα 15:00′, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση της βιντεοσκόπησης της σύλληψης, η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγκλόνισε και πάλι η «μητέρα των Τεμπών», Μαρία Καρυστιανού: Η εισαγγελέας μου είπε να πάω στην εκκλησία να με βοηθήσει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: