Σοκ και θρήνος στον στίβο: Nεκρός σε τροχαίο στην Κένυα ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Μαραθωνίου Κέλβιν Κίπτουμ [βίντεο]  

Ο 24χρονος κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο, που έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα. EPA/TOLGA AKMEN




Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Μαραθωνίου Κέλβιν Κίπτουμ και ο προπονητής του Ζερβέ Χακιζιμάνα σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στη δυτική Κένυα την Κυριακή.

Ο Κίπτουμ ήταν 24 ετών και έμελλε να γίνει σούπερ σταρ του τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων.

Το δυστύχημα συνέβη σε έναν δρόμο μεταξύ των πόλεων Eldoret και Kaptagat στη δυτική Κένυα, σε μια περιοχή που είναι γνωστή ως βάση εκπαίδευσης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

Το τροχαίο ατύχημα συνέβη περίπου στις 23:00 τοπική ώρα (20:00 GMT) την Κυριακή, σύμφωνα με την αστυνομία σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τη σύγκρουση, η αστυνομία είπε ότι ο Κίπτουμ ήταν ο οδηγός και “έχασε τον έλεγχο του οχήματος και σκοτώθηκαν και οι δύο επιτόπου».

Ένας εκπρόσωπος που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο πρόσθεσε ότι υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο και μία γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά και «μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο».

Ο Κίπτουμ και ο προπονητής του από τη Ρουάντα Gervais Hakizimana σκοτώθηκαν στη συντριβή γύρω στις 23:00, δήλωσε ο Κενυάτης δρομέας Milcah Chemos, ο οποίος βρισκόταν στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν τα πτώματα.

Ο Κίπτουμ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε τον μαραθώνιο σε λιγότερο από 2 ώρες και 1 λεπτό. Έκανε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ των 2:00.35 στον Μαραθώνιο του Σικάγο τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας το ρεκόρ του συναδέλφου του Κενυάτη Eliud Kipchoge.

Το ρεκόρ του Kiptum επικυρώθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου World Athletics την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Κένυας Ομοσπονδίας Στίβου Τζάκσον Τουγουέι είπε ότι έστειλε μια ομάδα αξιωματούχων στην περιοχή αφού ενημερώθηκε για το ατύχημα αργά τη νύχτα.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, ήταν ένας από τους πρώτους που εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε μια δήλωση στο X, πρώην Twitter.

«Είμαστε συγκλονισμένοι και βαθιά λυπημένοι που πληροφορηθήκαμε την καταστροφική απώλεια του Kelvin Kiptum και του προπονητή του, Gervais Hakizimana», έγραψε ο Κόε. «Εκ μέρους όλων των World Athletics στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τους συμπαίκτες τους και το έθνος της Κένυας».

“Μόλις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Σικάγο, το μέρος όπου ο Kelvin σημείωσε το εξαιρετικό παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου, μπόρεσα να επικυρώσω επίσημα τον ιστορικό του χρόνο. Ένας απίστευτος αθλητής που αφήνει μια απίστευτη κληρονομιά, θα μας λείψει πολύ”, έγραψε ο Κόε.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Κένυας, Ababu Namwamba, δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter: «Εξαιρετικά ανατριχιαστικό!! Η Κένυα έχει χάσει ένα ιδιαίτερο διαμάντι».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: