Πρόταση για επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές κατέθεσε η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ και της κυπριακης Βουλής, κ. Αννίτα Δημητρίου. Φωτογραφία via Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Κατάθεση πρότασης νόμου για την εισαγωγή της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές κατέθεσε το από πριν από λίγο στην Βουλή η Πρόεδρος του Σώματος Αννίτα Δημητρίου.

Η πρόταση εάν τελικά ψηφιστεί σε νόμο δεν θα αφορά την παρούσα εκλογική διαδικασία αλλά θα έχει ισχύ από τις επόμενες ευρωεκλογές.

Όπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτηση της στόχος είναι η ενίσχυση και εξέλιξη της Δημοκρατίας, τονίζοντας πώς η επιστολική ψήφος δεν είναι απλά μια επιλογή αλλά δημοκρατική κατάκτηση.

Στην ανάρτησή της αναφέρει:

Ψηφίζουμε και εξ’ αποστάσεως! Ενισχύουμε και εξελίσσουμε τη δημοκρατία.

Στον σύγχρονο κόσμο του σήμερα, η επιστολική ψήφος δεν είναι απλώς μια επιλογή, είναι μια δημοκρατική κατάκτηση που ενισχύει την πρόσβαση και τη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες.

Προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους/όλες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ανεξάρτητα από φυσικές αποστάσεις, υγειονομικές περιστάσεις ή προσωπικές υποχρεώσεις.

Με την επιστολική ψήφο, διασφαλίζουμε ότι κάθε φωνή μετράει και αξίζει ν’ ακουστεί και κάθε ψήφος έχει σημασία. Ενδυναμώνουμε και διευρύνουμε τη δημοκρατία ανεξάρτητα από τις προκλήσεις των καιρών.

Ακραία πρόκληση από το κατοχικό ανδρείκελο: Ο Τατάρ δηλώνει ότι παραχωρεί το παράνομο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου στον τουρκικό στρατό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: