Πέντε Κούρδοι μαχητές νεκροί από χτύπημα με drone σε αμερικανική βάση στην Ανατολική Συρία

FILE PHOTO: epa07904821 A handout photo made available by the US Army shows a US Soldier overseeing members of the Syrian Democratic Forces (SDF) as they demolish a YPG (People’s Protection Units, a mainly-Kurdish militia in Syria) fortification and raise a Tal Abyad Military Council flag over the outpost as part of the security mechanism zone agreement. EPA, US ARMY, STAFF SGT. ANDREW GOEDL HANDOUT




Πέντε μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, σκοτώθηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) που είχε στόχο αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα μη κυβερνητική οργάνωση.

Η επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η “Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ”, οργάνωση που συσπειρώνει φιλοϊρανικές ομάδες, σημειώνεται μετά τα πλήγματα αντιποίνων που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς το Σάββατο κατά ιρανικών επίλεκτων δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων στη Συρία και το Ιράκ, από τα οποία προκλήθηκε ο θάνατος 45 ανθρώπων.

“Πέντε μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που ήταν παρόντα στην αμερικανική βάση Αλ Όμαρ στην περιφέρεια Ντέιρ Εζόρ σκοτώθηκαν”, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση που έχει την έδρα της στη Βρετανία, αλλά διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία, η επίθεση είχε στόχο τομέα στον οποίο σταθμεύουν ειδικές δυνάμεις των SDF στη βάση αυτή, η οποία βρίσκεται σε σημαντικό πετρελαϊκό κοίτασμα.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν δήλωσε στο AFP ότι πρόκειται για την “πρώτη επίθεση φιλοϊρανικών ομάδων κατά αμερικανικών βάσεων μετά τα πλήγματα” της Ουάσινγκτον το σαββατοκύριακο.

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε σε λογαριασμούς στο Telegram που πρόσκεινται σε φιλοϊρανικές ένοπλες οργανώσεις, η “Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που “διεξήχθη την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου με τη συνδρομή drone κατά της βάσης των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής στο πετρελαϊκό κοίτασμα του Αλ Όμαρ στην καρδιά του συριακού εδάφους”.

Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε πλήγματα κατά 85 στόχων σε επτά διαφορετικά μέρη (4 στη Συρία και 3 στο Ιράκ) στοχεύοντας τους Φρουρούς της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, και ένοπλες φιλοϊρανικές οργανώσεις, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Δεσμεύτηκαν και για άλλα πλήγματα σε αντίποινα για την επίθεση της 28ης Ιανουαρίου κατά αμερικανικής βάσης στην Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με την Συρία και το Ιράκ, στην οποία σκοτώθηκαν 3 Αμερικανοί στρατιώτες και την οποία η Ουάσινγκτον απέδωσε σε φιλοϊρανικές οργανώσεις.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Βηρυτός, Λίβανος 

Εν μέσω συνεχών μαχών και βομβαρδισμών στη Γάζα η νέα περιοδεία Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή: Η Ράφα επόμενος στόχος του Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: