«Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά»: Μαρτυρίες φρίκης για την έφοδο του 70χρονου Αιγύπτιου στη ναυτιλιακή* Η απόλυση ύστερα από 36 χρόνια δουλειάς και η δικαστική διαμάχη της οικογένειας [videos]

Αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, συμμετέχουν σε επιχείρηση ειδικών δυνάμεων μετά από πυροβολισμούς με νεκρούς και τραυματίες που σημειώθηκαν σε ναυτιλιακή εταιρεία, στη Γλυφάδα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Ενας 70χρονος Αιγύπτιος ονόματι Αντέλ Ελ Μπουράι, ο οποόος εργαζόταν επί τουλάχιστον 36 χρόνια ως επιστάτης για την οικογένεια Καρνέση και φέρεται να είχε απολυθεί προ ενός έτους είναι ο δράστης του φονικού το πρωί της Δευτέρας στη Γλυφάδα με θύματα:

  • την αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Καρνέση,
  • τον διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής, Αντώνη Βλασσάκη (ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση) και
  • τον πρώην καπετάνιο και υπάλληλο στο λογιστήριο της εταιρείας Ηλία Κουκουλάρη.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, όταν ο 70χρονος έφτασε και στάθμευσε το όχημα του στον υπόγειο χώρο της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα.

Γνώριζε άλλωστε με κάθε λεπτομέρεια το σημείο, καθώς επί πολλά χρόνια εργαζόταν για την οικογένεια και ήταν άτομο εμπιστοσύνης τους.

Ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο, πυροβόλησε εναντίων των θυμάτων, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό τους.

Μάρτυρας του περιστατικού περιέγραψε στην εκπομπή T-live του Mega πως από όσα γνωρίζει «η οικογένεια τού είχε παραχωρήσει ένα σπίτι όλα αυτά τα χρόνια να μένει από το οποίο τον εκδίωξε».

«Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά»

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισέβαλε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον χώρο του πάρκινγκ. Έντρομοι οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να προφυλαχτούν. Άλλοι κρύφτηκαν κάτω από τα γραφεία, αρκετοί από τις σκάλες προσπάθησαν να ξεφύγουν και κάποιοι κρύφτηκαν στις τουαλέτες.

«Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους» φέρεται να δήλωνε καθώς ανέβαινε τους ορόφους προτρέποντας τους υπαλλήλους να φύγουν από το κτίριο.




Ο 70χρονος Αιγύπτιος δολοφόνησε την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση πυροβολώντας την στον κεφάλι, σκότωσε τον γαμπρό της, συνιδιοκτήτη της εταιρείας και σύζυγο της αδελφής της αλλά και έναν υπάλληλο, πρώην καπετάνιο ο οποίος καθώς βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό και προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη.

«Μου είπαν “είναι με όπλο και πυροβολεί”»

Εργαζόμενος στη ναυτιλιακή εταιρεία περιέγραψε στην «Καθημερινή» το συμβάν:

«Ημουν στο ισόγειο. Από όσο κατάλαβα, ό,τι έγινε, συνέβη στους πάνω ορόφους. Δεν έχω εικόνα. Ακουσα τους πυροβολισμούς. Ακουσα τους δύο πρώτους. Πήγα προς τη σκάλα να δω τι γίνεται. Είδα δύο παιδιά που κατέβαιναν, μου λένε “είναι ο Αρης με όπλο και πυροβολεί”. Φυσικά έτρεξα προς τα έξω, προς τον κήπο και βγήκα από την πίσω πόρτα του γκαράζ», αναφέρει ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης ήταν πρώην υπάλληλος της εταιρείας. «Εγώ ξέρω ότι είναι συνταξιούχος, δεν ξέρω αν απολύθηκε», απάντησε σε ανάλογο ερώτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή Live-News του Mega κύριος στόχος του δράστη φέρεται να ήταν η Μαρία Καρνέση την οποία και κυνήγησε μέσα στο κτίριο.

Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός. Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά της Άμεσης Δράσης και αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ , άντρες της ΕΚΑΜ αλλά και ειδικός διαπραγματευτής.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 70χρονος είχε ταμπουρωθεί στο κτίριο. Η επικοινωνία μαζί του ήταν αδύνατη και έτσι αποφασίστηκε να γίνει έφοδος. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες της ΕΚΑΜ που μπήκαν στο κτίριο, έψαχναν όροφο – όροφο για να δουν πού είναι και αν- ως ασπίδα- κρατά ομήρους.

Δύο γυναίκες που είχαν βρει καταφύγιο στην τουαλέτα απελευθερώθηκαν. Λίγη πριν τις 12 το μεσημέρι ο δράστης εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου της ναυτιλιακής εταιρείας, με μία καραμπίνα δίπλα του, έχοντας αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι 

Η δικαστική διαμάχη

Η οικογένεια Καρνέση είναι γνωστή ναυτιλιακή και επιχειρηματική οικογένεια. Είχαν απασχολήσει την επικαιρότητα με αφορμή μία δικαστική διαμάχη μεταξύ του 85χρονου ιδρυρή, Σπύρου Καρνέση και των δύο αδελφών του Δέσποινας (79 ετών) και Μαρία (77 ετών) καθώς και του 80χρονου συζύγου της πρώτης, Αντώνη Βλασσάκη. Η δικαστική διμαάχη αφορούσε περιουσία ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.




Οι ενάγοντες κατηγορούσαν τον Σπύρο Καρνέση στα τέλη του 2022 απέσυρε από κοινούς λογαριασμούς 325,5 εκατ. δολάρια και τα μετέφερε σε αποκλειστικά δική του εταιρεία.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Καρνέσης υποστήριζε ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δικά του και πώς οι ενάγηντες ήταν ουσιαστικά υπάλληλοι του.

Ο όμιλος Καρνέση διά της εταιρείας European Product Carriers έχει στόλο αποτελούμενο από 10 δεξαμενόπλοια.

Πληροφορίες που δενέχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι ο 70χρονος ίσως είχε εμπλακεί στην διαμάχη αυτή, γεγονός που οδήγησε στην απόλυσή του.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Με πληροφορίες από Καθημερινή, Πρώτο Θέμα

Μακελειό στη Γλυφάδα: Ανείπωτη θλίψη και συντριβή εκφράζει ο εφοπλιστής Σπύρος Καρνέσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: