Οταν δάκρυσε ο Ντούσαν: Ο Μπάγεβιτς για την ΑΕΚ, τον Μπάρλο και την ευχή της μάνας, φεύγοντας για Ελλάδα [video]

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κατα τη διάρκεια της συνέντευξης Στιγμιότυπο από βίντεο στο YouTube @SuperLeagueGreece




Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, o κατά τεκμήριο μεγαλύτερος προπονητής που πέρασε ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα, έδωσε μια (σπάνια) συνέντευξη στην οποία μίλησε για πολλά.

Για την έλευσή του από το Μόσταρ στην Ελλάδα, για τον Λουκά Μπάρλο, για την μεγάλη ΑΕΚ της οποίας υπήρξε ποδοσφαιριστής και και όχι μόνο.

Ισως όμως το πιο συγκινητικό σημείο της «εξομολόγησης» του «πρίγκιπα του Νερέτβα» και σίγουρα εκείνο που έκανε τη φωνή του να ραγίσει ήταν εκείνο που περιγράφει τον τρόπο που μητέρα του τον κατευόδωνε  λίγα χρόνια προτού η Γιουργκοσλαβία αρχίσει να σπαράσσεται από τον εφιάλτη των εμφυλίων.

Διηγείται λοιπόν ο Ντούσκο:

«Το 1988, όταν ήθελα να φύγω, στην πόρτα η μάνα μου, μού λέει: «Καλό ταξίδι γιε μου. Πρόσεξε, θα μας σώσεις όλους. Πήγαινε εκεί να μείνεις στην Ελλλαδα. Αυτή ειναι η αλήθεια. Ακριβώς έτσι είναι».

Ο Ντούσκο, μεταξύ άλλων, μίλησε επίσης:

Για την άφιξή του στην ΑΕΚ και τον Μπάρλο: «Λέω στην ΑΕΚ δεν μπορώ να απαντήσω αμέσως, περιμένετε να μιλήσω με τη Βέλεζ τι θα πει και τα λοιπά. Μετά από 3-4 μέρες πηρα τηλέφωνο, μιλήσαμε και κανονίσαμε. Είπα “όλα είναι καλά από τη δική μου πλευρά, τα λέμε από κοντά”», επισήμανε ο «Ντούσκο» και πρόσθεσε: «Πρόεδρος ήταν ο Μπάρλος, με περίμενε στο αεροδρόμιο ο κ. Φάντροκ και μερικά παιδιά και ο Φάντροκ με πλησίασε από πίσω, με αγκάλιασε και μου λέει: “Τώρα είναι καλά, σε περιμένω τόσο πολύ, μην φοβάσαι να παίζεις όπως παίζεις”. Την επόμενη μέρα είχαμε συζήτηση για το τι περιμένει από μένα και τα λοιπά».

«Ο Μπάρλος με πήρε αμέσως, φαινόταν πόσο αγαπάει την ομάδα και πόσο καλός είνι», ανέφερε ακόμη ο «πρίγκιπας του Νερέτβα». «Μου λέει “Ντούσκο μην φοβάσαι. Τόσο καιρό σε περιμένουμε, αλήθεια είναι ότι περιμένω από σένα πολλά”». «Ήταν εξαιρετικός άνθρωπος».

Για τον Μαύρο: «Ήξερε πού ήμουν εγώ όταν είχε μπάλα όπως και εγώ ήξερα πού θα πάει μπάλα. Πραγματικά ήταν έτσι. Ο Θωμάς είχε ποιότητα, μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Και νομίζω ότι δίκαια ήμασταν το δίδυμο που προσέφερε πολλά στην ΑΕΚ».

«Ήταν το πιο γλυκό μετά απ’ όσα είχαμε περάσει», είπε για το γκολ του Καραγκιοζόπουλου στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό το 1989 όπου η ΑΕΚ νίκησε με 0-1 και πήρε το πρωτάθλημα. «Μετά είχαμε τρελαθεί. Θυμάμαι που είχαμε πάει στα μπουζούκια στην Γλυφάδα. Περάσαμε καλά ωραία».

Όσο για το ποιο ήταν πιο σημαντικό, το γκολ του Καραγκιοζόπουλου ή κεφαλιά του Μανωλά στην προσπάθεια του Ντέταρι, ο Μπάγεβιτς απάντησε: «Και τα δύο».

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: