Ορθώς του αφαιρείται η αστυνομική προστασία, αποφάνθηκε το δικαστήριο απορρίπτοντας προσφυγή του Πρίγκηπα Χάρι

FILE PHOTO: Ο πρίγκιπας Χάρι στον κήπο του ανακτόρου του Μπάκιγχαμ στις 16/1/2020. ΕΡΑ/ΝEIL HALL




Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε την προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να του αφαιρέσει την προστασία της οποίας απολάμβανε πριν παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα.

Η χρηματοδοτούμενη από τον κρατικό προϋπολογισμό προστασία, αφαιρέθηκε για τα διαστήματα που ο δούκας του Σασεξ βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Χάρι κινήθηκε νομικά κατά του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2020 ότι δεν θα του παρέχεται πλέον ο «ίδιος βαθμός» προστασίας όταν βρίσκεται στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τον περασμένο Δεκέμβριο, οι δικηγόροι του Χάρι υποστήριξαν ότι η απόφαση σήμαινε άδικη και άνιση, “λιγότερο ευνοϊκή μεταχείριση”.  Ωστόσο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως η ασφάλειά του αποφασίζεται κατά περίπτωση.

  •  Οι δικηγόροι του μάλιστα κάλεσαν το δικαστήριο να αναλογιστεί τον αντίκτυπο που θα είχε για την φήμη του Ηνωμένου Βασιλείου μια ενδεχόμενη “επιτυχημένη επίθεση” κατά του Χάρι, ο οποίος ωστόσο ζει με την σύζυγό του Μέγκαν στην Καλιφόρνια από τον Ιούλιο του 2020, μετά την απόφαση του ζεύγους να αποχωρήσει από τον κύκλο των ανωτέρων μελών της βασιλικής οικογένειας.

Τον Δεκέμβριο, όταν έγινε η προσφυγή, οι δικηγόροι του Υπουργείου Εσωτερικών είπαν στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα μπορούσε να έχει χρηματοδοτήσει την αστυνομική ασφάλεια, αλλά αυτές θα αποτελούσαν «εξατομικευμένες ρυθμίσεις, ειδικά προσαρμοσμένες σε αυτόν».

Με πληροφορίες από BBC, CNN

 

Φόρος τιμής στα 100 χρόνια γαλλικής μόδας από τη Vogue: Υπαίθριο σόου κορυφαίων οίκων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: