Ο «τρίτος δρόμος» του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΑΕΙ; «Δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια, γιατί όχι αν χρειαστεί» λέει ο βουλευτής Μαμουλάκης… [video]

FILE PHOTO: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης στη Βουλή. ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Στη διάρκεια συζήτησης με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Καιρίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, προέβη σε μια, αν μη τί άλλο, ενδιαφέρουσα δήλωση, τασσόμενος υπέρ της επιβολής διδάκτρων στα δημόσια ελληνικά ΑΕΙ.

Η δήλωση προκαλεί ερωτηματικά, καθώς γίνεται σε μια στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι φοιτητικές κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστημια, κινητοποιήσεις που απολαμβάνουν της πλήρους στήριξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο One Channel, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε αρχικά ότι “στις σπουδές μου στην Αγγλία δεν πλήρωσα ποτέ δίδακτρα, όλα τα πανεπιστήμια εκεί είναι δημόσια”.

Όταν ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης τον ρώτησε “δεν έχουν δίδακτρα τα πανεπιστήμια στην Αγγλία;”, ο κ. Μαμουλάκης αρχικά εμφανίστηκε είτε να μην ξέρει, είτε να μην θυμάται και τελικά, απάντησε : “πολύ καλά έχουν δίδακτρα και τα δημόσια πανεπιστήμια. Αν χρειαστεί και οι ανάγκες το δημιουργήσουν γιατί όχι;”

Ο δημοσιογράφος παρενέβη προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι πράγματι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την εφαρμογή διδάκτρων στα δημόσια ΑΕΙ, για να λάβει την επιβεβαιωτική απάντηση…

Μεσολάβησε διαφημιστικό διάλειμμα και ο βουλευτής είτε ξανασκέφτηκε τί είπε, είτε δέχθηκε κάποια τηλεφωνήματα, και ως αποτέλεσμα της “δεύτερης σκέψης” του… θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε “διευκρίνιση” ….

“Η αναφορά περί διδάκτρων εστιάζεται στο εξής: θέλουμε μια κοινωνία και πολιτεία που προτεραιοποιεί το ζήτημα των πολιτών στην πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Τα δίδακτρα δεν θα πρέπει να είναι προτεραιότητα αλλά η έσχατη λύση στην περίπτωση που διακυβεβεύεται το μέλλον ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος”…….

 

Ο θρυλικός “Tροχονόμος της Αγίας Βαρβάρας” έφυγε, η “σφυρίχτρα” του έσβησε: Πέθανε ο Νίκος Κωτσάκης, η πιο εμβληματική φυσιογνωμία των ελληνικών δρόμων…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: