Ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ διαψεύδει κατηγορηματικά συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ: «Προδήλως ψευδές ότι επέτρεψα να πέσει ο server» για να μην γίνουν τηλε-εξετάσεις

Φωτογραφία διοικητικών υπαλλήλων που πραγματοποιούν διαμαρτυρία με πανό στο ΕΚΠΑ την ώρα που διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος έριχναν τον server για να μην γίνουν τηλε-εξετάσεις. Φωτογραφία από την σελίδα στο Facebook στην οποία αναρτήθηκε η ανακοίνωση των υπαλλήλων για την απόφασή τους να ρίξουν τον server του ΕΚΠΑ./Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη




Ο αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, διέψευσε σήμερα τις δηλώσεις συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ που τον ήθελα να έχει δώσει άδεια στο διοικητικό προσωπικό  για να πέσει ο server του Ιδρύματος ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι τηλε-εξετάσεις εκατοντάδων φοιτητών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ.Ευσταθόπουλος, δήλωσε:

«Είναι προδήλως ψευδές και δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα ότι εγώ επέτρεψα να κατέβει ο server του Πανεπιστημίου Αθηνών προχθές για μια ώρα, ενώ διεξάγονταν διαδικτυακές εξετάσεις».

Είχαν προηγηθεί χθες οι δηλώσεις του  συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ Παντελή Βαϊνά που κατονόμασε τον αντιπρύτανη για αυτή την ενεργεία.

«Δεν συμμετείχα σε δολιοφθορές και παράνομες ενέργειες. Έχω αναλάβει την ΕΔΕ που διέταξε ο πρύτανης, αλλά και τις εξετάσεις εξ αποστάσεως στο Ίδρυμα» τόνισε ο κ. Ευσταθόπουλος.

  • Εξήγησε ότι όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του δικτύου του πανεπιστημίου και μίλησε σε ανοιχτή ακρόαση με πλήθος ανθρώπων, δηλώνοντάς τους ότι αυτά που κάνουν είναι δολιοφθορά και σοβαρή παράνομη ενεργεία.

Ανέφερε μάλιστα ότι έχει καλέσει αύριο να μιλήσει με ανθρώπους που έχουν εμπλοκή στο περιστατικό και θα καλέσει και άλλους, αν προκύψει περαιτέρω εμπλοκή.

Σημείωσε τέλος ότι έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων.

Τί είχε πει ο συνδικαλιστής

Ο Παντελής Βαϊνάς είναι συνδικαλιστής, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και έδωσε χθες μία άλλη εκδοχή για το τι συνέβη με το σαμποτάζ στις διαδικτυακές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο . Ο κ. Βαϊνάς ήταν παρών στην κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων και των φοιτητών το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 , “υπήρξε μια διαπραγμάτευση με τον αντιπρύτανη Ευσταθόπουλο για να κλείσει για συμβολικούς λόγους για λίγη ώρα ο σέρβερ. Το δέχθηκε ο κ. Ευσταθόπουλος και έκανε διακοπή του σέρβερ εξ αποστάσεως. Ήταν μια συμβολική ενέργεια”.

  • Πρόσθεσε δε ότι αν ο αντιπρύτανης είχε αρνηθεί “δεν θα είχαμε κάνει τίποτα”.

Όσον αφορά την απόφαση να τεθεί σε αναστολή καθηκόντων ο υπάλληλος που δήλωσε ότι συμμετείχε στο σαμποτάζ στον σέρβερ, ο συνδικαλιστής  έκανε λόγο για έναν εργαζόμενο 19 χρόνια στο ΕΚΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η ποινή τού επιβλήθηκε “ως ένδειξη πυγμής από τον πρύτανη”.

 

Με πληροφορίες από skai.gr/ANT 1

 

Φοιτητές και Διοικητικοί έριξαν τον server στο ΕΚΠΑ για να μην γίνουν τηλε-εξετάσεις: Κουκουλοφόροι κατέστρεψαν υπολογιστές και πέταξαν μπογιές στο Τμήμα Πληροφορικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: