ΝΑΤΟ: Κανένα σχέδιο για αποστολή στρατευμάτων μάχης στην Ουκρανία * Σε ενιαία γραμμή οι χώρες μέλη

FILE PHOTO: Νατοϊκά στρατεύματα στα σύνορα Βοσνίας και Σερβίας. .FEHIM DEMIR




Το ΝΑΤΟ «δεν έχει κανένα σχέδιο» να στείλει στρατεύματα μάχης στην Ουκρανία, δήλωσε ένας αξιωματούχος της Συμμαχίας στο Γαλλικό Πρακτορείο, την επομένη δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

  • «Το ΝΑΤΟ και οι Σύμμαχοι παρέχουν άνευ προηγουμένου στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Το κάνουμε από το 2014 και συνεχίζουμε να το κάνουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα μετά την πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή. Αλλά δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για νατοϊκά στρατεύματα μάχης στο ουκρανικό έδαφος”, υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Χθες βράδυ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία στο μέλλον δεν μπορεί να «αποκλειστεί». Ωστόσο, ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι της Γαλλίας, όπως Ισπανία, Δανία, Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ελλάδα, ανακοίνωσαν την εναντίωσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο από πλευράς του ανακοίνωσε ότι δεν σχεδιάζει μια «μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη» στρατευμάτων στην Ουκρανία πέραν του «μικρού αριθμού» ατόμων που βρίσκονται ήδη εκεί για να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό, όπως ανέφερε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ αντιδρώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν.

Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ διευκρίνισε ότι «ένας μικρός αριθμός» ανθρώπων που έχουν σταλεί από το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται ήδη εκεί «για να υποστηρίξουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ιατρική εκπαίδευση», προσθέτοντας: «Δεν σχεδιάζουμε ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας».

Η αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία δεν είναι θέμα συζήτησης προς το παρόν, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, η χώρα του οποίου θα γίνει το 32ο μέλος του NATO.

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι θα είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, αν χώρες μέλη της Συμμαχίας στείλουν στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters/AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Belgium

Κατηγορηματικός ο Έλληνας Πρωθυπουργός: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής δυνάμεων, ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, εντός της Ουκρανίας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: