Μεγάλη επιτυχία του στρατού του Ισραήλ: Ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε δυο ομήρους που κρατούνταν στη Ράφα, ανελέητοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

epa11145373 Residents evacuate from Rafah, southern Gaza Strip, 10 February 2024 (issued 11 February 2024). EPA, MOHAMMED SABER




Οι υπηρεσίες ασφαλείας και ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσαν πως απελευθέρωσαν δυο ομήρους που είχαν απαχθεί την 7η Οκτωβρίου από μαχητές της Χαμάς κατά τη διάρκεια επιχείρησης τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Ο Φερνάντο Σιμόν Μαρμάν, 60 ετών, και ο Λουίς Χαρ, 70 ετών, ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης στη Ράφα που διεξήγαγαν από κοινού ο στρατός, η Σιν Μπετ (σ.σ. η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας) και η αστυνομία», σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Οι όμηροι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σίμπα, στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε η δομή υγείας. Γιατροί επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται «σε καλή κατάσταση».

Η ανακοίνωση ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ράφα που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 50 άνθρωποι στη Ράφα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, στην εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Σειρά ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών καταγράφεται τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στη Ράφα, πόλη της Λωρίδας της Γάζας πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεκάδες βομβαρδισμοί, έντασης πολύ υψηλότερης από αυτή των τελευταίων ημερών, γίνονται στα περίχωρα της πόλης κι υψώνονται νέφη καπνού.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε πως βρίσκονται σε εξέλιξη «σφοδρά» ισραηλινά πλήγματα στην πόλη, όπου έχουν καταφύγει οι περισσότεροι από τους Παλαιστίνιους εκτοπισμένους από άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θυλάκου.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε προ ημερών τον στρατό του να προετοιμαστεί να εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα.

Εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο προς το παρόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ιερουσαλήμ, Israel
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ράφα, Palestine

Παύουν να ισχύουν στα Σκόπια, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, τα ταξιδιωτικά έγγραφα με την παλαιά απαράδεκτη ονομασία του κρατιδίου: Γράφουν «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: