Με καρκίνο διαγνώστηκε ο Κάρολος: Αναβάλλει όλες τις δημόσιες εμφανίσεις, ξεκίνησε ήδη θεραπείες, η Μοναρχία σε κίνδυνο…

FILE PHOTO: Ο Βασιλιάς Κάρολος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νοτιοδυτικό Λονδίνο στις 8 Νοεμβρίου 2023. ΕPA/ANDY RAIN




ΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Με καρκίνο διαγνώστηκε ο Βασιλιάς Κάρολος, όπως γνωστοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας το Παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Συνεπεία αυτού ο Βρετανός Βασιλιάς αναβάλλει όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού, ο βασιλιάς ξεκίνησε ήδη «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν επίσης ότι ο βασιλιάς «παραμένει απόλυτα αισιόδοξος για την πορεία της θεραπείας του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό».

Ο Κάρολος θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι άλλα ανώτερα στελέχη της βασιλικής οικογένειας θα τον υποστηρίξουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την ακριβή πρόγνωση δεν έχουν κοινοποιηθεί.

Αν και θα διακόψει τις δημόσιες εκδηλώσεις του, ο Βασιλιάς θα συνεχίσει τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους, συμπεριλαμβανομένων των εθιμοτυπικών και ιδιωτικών συναντήσεών του.

Αμέσως μετά την είδηση της ασθένειας, έγινε γνωστό ότι ο πρίγκιπας Χάρι συνομίλησε με τον πατέρα του και τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στη Βρετανία, από την Καλιφόρνια όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: