Κόντρα Μητσοτάκη – Φάμελλου στη Βουλή: Δεν φέρατε νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια όταν ήσασταν κυβέρνηση λόγω Πάνου Καμμένου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη δεύτερη μέρα της συζήτησης και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024. Με τις αλλαγές που επιφέρει το προς ψήφιση νομοσχέδιο κατοχυρώνεται ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τις αγορεύσεις των αρχηγών των κομμάτων επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρα, μετά το πέρας της ομιλίας του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελου.

Ο κ. Φάμελλος, παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού έκανε λόγο για ανεπάρκεια της ΝΔ να στηρίξει το νομοσχέδιο ενώ είπε ότι χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης και την ψηφίσή του δεν θα ερχόταν το νομοσχέδιο.

Ο Σ. Φάμελλος επισήμανε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «έτοιμη εδώ και πολύ καιρό να κάνει αυτό το βήμα», ενώ διερωτήθηκε αν είναι το ίδιο έτοιμοι και οι βουλευτές της ΝΔ και στηλίτευσε την «ανεπάρκεια» της ΝΔ να το ψηφίσει μόνη της.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΟ σχολίασε ότι το νομοσχέδιο είναι «ατελές», ωστόσο τόνισε ότι «πάει την κοινωνία μπροστά» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να «αναγνωρίσει ότι άλλοι άνοιξαν τους δρόμους», επισημαίνοντας ότι «χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ για ορατότητα, αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ερχόταν».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρενέβη στη συνέχεια και απάντησε:

«Αποκρύψατε την αλήθεια για τον λόγο που δεν προχωρήσατε στη μεταρρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, έχει το όνομα “Πάνος Καμμένος”» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Σωκράτη Φάμελλο.

«Σχεδόν δάκρυσα  με το ενδιαφέρον σας για την συνοχή της ΝΔ. Πρέπει να φρεσκάρω τη μνήμη σας σχετικά με τον τρόπο που εσάς διαχειριστήκατε τα θέματα που σήμερα συζητούμε», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας, ότι «όντως εσείς φέρατε το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά αποκρύψατε γιατί δεν φέρατε ισότητα στον πολιτικό γάμο. Θυμάστε γιατί; Πάνος Καμμένος. Ήσασταν σε ισορροπία τρόμου με τον λαϊκιστή εταίρο σας. Έπρεπε να έρθει μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη να έχει το θάρρος και να την φέρει. Εγώ από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεσμεύομαι ως πρόεδρος της ΝΔ από την παράδοση της παράταξης να επιτρέπουμε στους βουλευτές μας να ψηφίζουν κατά συνείδηση σε τέτοιου είδους ζητήματα. Αυτό κάναμε πάντα. Δεν περιμέναμε εσάς για να το κάνουμε».

 

«Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;»: Επιστολή Κασσελάκη στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τον γάμο ομόφυλων * «Σας καλώ να πείτε ένα δυνατό “ναι”»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: