Κάτι περίεργο συμβαίνει με την Αυστρία: Η μοναδική χώρα της ΕΕ που αύξησε την εξάρτησή της με ρώσικο αέριο μέσα στην εισβολή – Από 80 πήγε στο 98%

File Photo epa11018701 Federal Minister for Climate Action of Austria Leonore Gewessler speaks at a press conference during the 2023 United Nations Climate Change Conference (COP28) in Dubai, UAE, EPA/MARTIN DIVISEK




Η εξάρτηση της Αυστρίας από το ρωσικό αέριο αυξήθηκε από 80% σε 98% μέσα σε δύο χρόνια, ωθώντας την υπουργό Ενέργειας της χώρας να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει των εθνικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν το φθινόπωρο.

Όταν η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Αυστρία εισήγαγε το 80% του φυσικού αερίου της από την κρατική εταιρεία Gazprom, ποσοστό που τώρα έχει ανέλθει στο 98%.

Η υπουργός Ενέργειας της χώρας, Leonore Gewessler, προτρέπει την ανάληψη ταχείας δράσης για να αντιστραφεί η εξέλιξη αυτή.

«Η διαφοροποίηση των εισαγωγών φυσικού αερίου μας προχωρά πολύ αργά. Αυτό οδήγησε σε νέο ρεκόρ ρωσικού φυσικού αερίου τον Δεκέμβριο 98%», δήλωσε η υπουργός των Πρασίνων σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη τη Δευτέρα (12 Φεβρουαρίου).

Όταν ο απεσταλμένος της ΕΕ στην Αυστρία, Martin Selmayr, δήλωσε στα τέλη του 2023 ότι τα συνεχιζόμενα υψηλά επίπεδα εισαγωγών φυσικού αερίου από την Αυστρία ισοδυναμούσαν με αποστολή «χρήματος αίματος» στη Ρωσία, δέχθηκε αυστηρή επίπληξη.

Ωστόσο η Gewessler δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να παραδεχτεί αυτό το προφανές γεγονός.

«Με τους λογαριασμούς μας για την ενέργεια, χρηματοδοτούμε έμμεσα έναν αποτρόπαιο πόλεμο στην Ουκρανία», δήλωσε.

Euractiv [Austria’s dependence on Russian gas rises to 98%, two years after Ukraine war]

Ανηλεές καθεστωτικό πογκρόμ στη Ρωσία: Kάθειρξη 5 ετών σε πανεπιστημιακό κατά της εισβολής – Αρχικά είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο €6.160, αλλά δεν ήταν… αρκετό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: