Κάθοδο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες των μπλόκων στη Λάρισα

FILE PHOTO: Aγρότες της Αργολίδας πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας, μαζί με τα τρακτέρ τους, στην πόλη του Άργους, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ




Kάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους την ερχόμενη Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες στη Νίκαια στη Λάρισα, μετά την πολύωρη πανελλαδική σύσκεψη των επιτροπής των μπλόκων.

Οι αγρότες αποφάσισαν να κατευθυνθούν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, αλλά και με αυτοκίνητα και λεωφορεία καλώντας τους συναδέλφους τους σε μαζική συμμετοχή.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Ρίζος Μαρούδας σε δήλωση του κατήγγειλε παράλληλα την κυβέρνηση « για την προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού σε συναδέλφους που βρίσκονται σε τελωνεία και λιμάνια, έχοντας να αντιμετωπίσουνε τα ΜΑΤ αλλά και τις μηνύσεις».

«Εχουμε δίκιο, πρέπει να επιβιώσουμε, δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από τον αγώνα μας και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και αυτό το μήνυμα στέλνουμε για να φτάσει σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Μαρούδας.

Στην συνεδρίαση, η πλειοψηφία των αγροτών πρότεινε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θεωρούν ότι το βασικό τους αίτημα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν ικανοποιήθηκε.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών. Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε «ουσιαστικές και δίκαιες προτάσεις, με μόνιμα μέτρα για το ενεργειακό κόστος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κάθειρξη 15 χρόνων στην μάνα από την Ημαθία που πέταξε το 11μηνο μωρό της στον Αλιάκμονα παραμονή Πρωτοχρονιάς

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: