Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα “χορεύοντας” …συρτάκι: Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κέρδισε ξανά για την Ελλάδα μας, στη Ντόχα (video)

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που τίμησε την Πατρίδα. Φωτογραφία Hellas Journal, You Tube, via TeamHellas TV, ERT




Απόλυτα ικανοποιημένη εμφανίστηκε από το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο σόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Ντόχα.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά στην Ντόχα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μετά το χρυσό στο Τεχνικό Πρόγραμμα το περασμένο Σάββατο (3/2) και συνολικά το τέταρτο στη συγκομιδή της.

Μεταξύ άλλων, η Ευαγγελία Πλατανιώτη είπε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Σκοπός μου ήταν να κατακτήσω και σήμερα το χρυσό μετάλλιο, αλλά είναι πολύ μεγάλη η τιμή για μένα να βρίσκομαι στην 2η θέση στον κόσμο και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα την Καναδέζα να ανεβάσει ξαφνικά την δυσκολία 10 βαθμούς, αυτό είναι κάτι πολύ απίστευτο».




  • Ο προβληματισμός για την κακή εμφάνιση της εθνικής υδατοσφαίρισης και το σκορ… φάντασμα!

Κακή εμφάνιση… Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα εξήγησαν η ομοσπονδιακή τεχνικός και οι πολίστριες της εθνικής γυναικών τη βαριά ήττα (16-8) από την Ισπανία, στο δεύτερο παιχνίδι της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η Αλεξία Καμμένου δεν δέχθηκε σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία τις απουσίες της Νικόλ Ελευθεριάδου και της Ιωάννας Χυδηριώτη, η Αλεξάνδρα Ασημάκη στάθηκε στην απογοήτευση που προκάλεσαν στην ομάδα οι πολλές χαμένες επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω, ενώ η αρχηγός Μαργαρίτα Πλευρίτου παραδέχθηκε ότι με εμφανίσεις σαν τη σημερινή, ο στόχος του βάθρου μοιάζει πολύ μακρινός.

«Κακή εμφάνιση ειδικά στα παραπάνω χάσαμε ευκαιρίες, κέρδισαν οι φουνταριστοί τις αποβολές και τις πετάγαμε. Με εξαίρεση στην αρχή του παιχνιδιού, που δείξαμε βελτιωμένα στοιχεία στην άμυνα, θυμηθήκαμε τον κακό μας εαυτό και τις επιπολαιότητες στην επίθεση. Ξέρουμε ότι δεν μετράει αυτό το παιχνίδι γιατί είναι ομίλου και είχαμε και δύο σοβαρές απουσίες λόγω ασθένειας, την Νικόλ Ελευθεριάδου και την Ιωάννα Χυδηριώτη, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία.

Πρέπει να σταματήσουμε αυτές τις εμφανίσεις γιατί χαλάνε την ωραία εικόνα που έχουμε δημιουργήσει, αυτή τη φορά με προβληματίζει, πρέπει να συγκεντρωθούμε. Οι Ισπανίδες βλέποντας ότι χάνουμε στα παραπάνω ανοίχτηκαν περισσότερο, παίζει ρόλο στην ψυχολογία. Δεν μπορείς να προχωρήσεις όταν δέχεσαι 16 γκολ, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πλέον δικαιολογίες δεν υπάρχουν», τόνισε μετά την αναμέτρηση η Αλεξία Καμμένου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη υπογράμμισε:

«Παρά το γεγονός ότι είχαμε μία κακή εμφάνιση, δεν μας αντιπροσωπεύει αυτή η διαφορά. Παρόλο που κάναμε καλή αρχή, μας στοίχισε το ότι δεχτήκαμε πολλά γκολ, αλλά περισσότερο μας γέμισε απογοήτευση το ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε τις πολλές φορές που παίξαμε παίκτη παραπάνω. Αν πετυχαίναμε γκολ εκεί, η εικόνα του αγώνα θα ήταν διαφορετική, εκεί κρίθηκε αυτή η ευρεία διαφορά στο σκορ. Από εκεί και πέρα κοιτάμε τα υπόλοιπα παιχνίδια. Βάσει μαθηματικών δεν θα πάρουμε την πρωτιά του ομίλου, αλλά κοιτάμε τον επόμενό μας αντίπαλο, την Κίνα, και μετά τα προσεχή χιαστί, εκεί πρέπει να παρουσιάσεις το καλύτερό σου πρόσωπο. Το αφήνουμε πίσω γιατί το τουρνουά έχει πολύ δρόμο ακόμα».

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου από την πλευρά της επισήμανε:

«Είμαι απογοητευμένη, σε ένα τέτοιο σκορ φταίνε πολλά πράγματα. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας, να το δουλέψουμε στο μυαλό μας, να δούμε ατομικά και σαν σύνολο τι πρέπει να διορθώσουμε. Δεν έχουμε έρθει εδώ απλά για να συμμετάσχουμε, έχουμε έρθει για να βρεθούμε στο βάθρο και με αυτή την εμφάνιση είναι κάτι που απέχει πολύ μακριά. Πρέπει να συνέλθουμε, σέβομαι πολύ την Ισπανία σαν ομάδα, αλλά σέβομαι την δική μου πολύ περισσότερο γιατί ξέρω πόσο έχουμε δουλέψει και δεν είναι αυτή η εικόνα μας στις προπονήσεις. Ξέρουμε ότι δεν ήρθαμε εδώ για “χαβαλέ”, ήρθαμε πολύ συγκεντρωμένες, χαίρομαι που έγινε σε ένα παιχνίδι ομίλου και όχι σε ένα χιαστί που μπορεί να μας στοίχιζε πολλά περισσότερα και ελπίζω αυτό να μας δείξει ότι πρέπει να ακολουθήσουμε ένα άλλο μονοπάτι. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι θέλουμε τις δύσκολες συνθήκες, ο εύκολος δρόμος δεν μας αρέσει, ευελπιστώ ότι τώρα που θα έχουμε ξανά τον δύσκολο δρόμο, θα δείξουμε πραγματικά αυτό που μπορούμε».

** Το ότι η υδατοσφαίριση είναι το… αποπαίδι της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ειδικά στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Η έλλειψη live στατιστικής κάλυψης εν έτει 2024 (σε αντίθεση με τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα) και τα συχνά λάθη π.χ. στους σκόρερ (στο χθεσινό ματς της εθνικής ανδρών με την Κίνα, γκολ του Κάκαρη από θέση φουνταριστού χρεώθηκε ως τέρμα του Γκιουβέτση από την περιφέρεια…), ταλαιπωρούν κάθε φορά όσους επιμένουν να ασχολούνται με το πόλο.

Αυτό όμως που έγινε στο ματς της εθνικής με την Ισπανία, ξεπερνά κάθε φαντασία, αφού το επίσημο σκορ του αγώνα είναι λάθος! Στην ελληνική ομάδα, συγκεκριμένα στην Ειρήνη Νίνου, έχει πιστωθεί ένα γκολ 2.18 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, που υποτίθεται ότι έδωσε προβάδισμα 3-1 στην ελληνική ομάδα. Πρόκειται για γκολ “φάντασμα”, που δεν μπήκε ποτέ και δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με αμφισβητούμενη φάση (αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή, αν έγινε ένα σουτ στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης κ.τ.λ.)!

Προς επίρρωσιν αυτών, μεταφράζουμε από την επίσημη ιστοσελίδα της ισπανικής ομοσπονδίας (rfef.es): «Ο χρόνος τελείωνε αλλά, δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος (σ.σ. του πρώτου οκταλέπτου), η Αννι Εσπάρ βγήκε από τα “βάθη” για να φέρει ισόπαλη την πρώτη περίοδο. Η Μπέα Ορτίθ με πέναλτι και η Πάουλα Λέιτον στο σαλόνι της (σ.σ. εννοεί στα 2μ.) έκαναν το 4-2, διώχνοντας τα αρχικά φαντάσματα».

Αντίστοιχα από το σάιτ της ΚΟΕ: «… η Εθνική μας προηγήθηκε 1-0 και 2-1, δείχνοντας παράλληλα και εξαιρετικά σημάδια στην άμυνα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε η Ιωάννα Σταματοπούλου που σταμάτησε εντυπωσιακά επιθέσεις της Ισπανίας, η οποία προηγήθηκε πρώτη φορά 3-2 στο ξεκίνημα της β΄ περιόδου με πέναλτι της Ορτίθ».

Γιάννης Δημητρόγλου
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, Greece

Και ασημένιο μετάλλιο για το χρυσό κορίτσι της καλλιτεχνικής κολύμβησης με σόλο… συρτάκι: Δεύτερη στον κόσμο η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο ελεύθερο πρόγραμμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: