«Κανείς δεν πρέπει να το περνάει αυτό»: Η στιγμή που ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ απευθύνεται στους γονείς των παιδιών που υπέστησαν κακοποίηση μέσω social media [video]

File Photo Meta CEO Mark Zuckerberg (R) addresses the families in the audience during a Senate Judiciary Committee hearing on protecting children from sexual exploitation online in the Dirksen Senate Office Building in Washington, DC, USA, 31 January 2024. House lawmakers are finding rare bipartisan support for their Kids Online Safety Act, which seeks to fight online child sexual abuse. EPA/TASOS KATOPODIS




Συγγνώμη ζήτησε ο CEO της Meta -της εταιρείας που διαχειρίζεται το Instagram και το Facebook-, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, απευθυνόμενες στις οικογένειες των οποίων τα παιδιά, όπως λένε, υπέστησαν βλάβες εξαιτίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια μιας πολύ έντονης ακροαματικής διαδικασίας, στην αμερικανική Γερουσία, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που, ερωτηθείς τι θα έλεγε προς τους γονείς αυτών των παιδιών, ο διάσημος και πάμπλουτος ιδρυτής του Facebook στράφηκε προς τους γονείς λέγοντας ότι «κανείς δεν θα έπρεπε να περάσει» αυτό που υπέστησαν.

Ερωτηθείς αν η Meta αποζημίωσε κάποιο από τα θύματα, ο Ζάκερμπεργκ, εμφανώς αμήχανος, απάντησε «δεν νομίζω», ενώ σε ερώτηση αν έχει τέτοια πρόθεση, απάντησε: «Η δική μου δουλειά και της εταιρείας μου είναι να παρέχουμε τα καλύτερα δυνατά εργαλεία, προκειμένου να κρατάμε ασφαλή την κοινότητα». 

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι επικεφαλής των TikTok, Snap, X και Discord, κατέθεταν στη Γερουσία για σχεδόν τέσσερις ώρες, απαντώντας σε ερωτήσεις γερουσιαστών και από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ρεπουμπλικανοί και δημοκρατικοί ήθελαν να μάθουν ποια είναι τα μέτρα που έχουν ή προτίθενται να πάρουν τα αφεντικά των τεχνολογικών κολοσσών για την online προστασία των παιδιών.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Ζάκερμπεργκ όσο και ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Σου Ζι Τσου, συμφώνησαν οικειοθελώς να καταθέσουν, ωστόσο οι επικεφαλής του Snap, του X (πρώην Twitter) και της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων Discord αρχικά αρνήθηκαν και έλαβαν κλήσεις από την κυβέρνηση.

Ο γερουσιαστής Ντικ Ντάρμπιν, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης, επικαλέστηκε στατιστικά στοιχεία από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση National Center for Missing and Exploited Children που καταδεικνύουν ότι τα περιστατικά «σεξουαλικού εκβιασμού» (sextortion), κατά τον οποίο ένα διαδικτυακό αρπακτικό εξαπατά έναν ανήλικο για να του στείλει άσεμνες φωτογραφίες και βίντεο, εκτοξεύτηκαν τον περασμένο χρόνο.

  • «Η ανησυχητική αύξηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών οφείλεται σε ένα πράγμα: στις αλλαγές στην τεχνολογία» επισήμανε ο Ντάρμπιν κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης σήμερα, η επιτροπή παρουσίασε ένα βίντεο, όπου παιδιά καταγγέλλουν ότι στοχοποιήθηκαν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

  • «Με εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά στο Facebook», δήλωσε ένα παιδί στο βίντεο, τα χαρακτηριστικά του οποίου δεν διακρίνονταν.

Στην αίθουσα, δεκάδες γονείς στέκονταν όρθιοι εν αναμονή της εισόδου των CEO, κρατώντας φωτογραφίες των παιδιών τους.

«Κύριε Ζάκερμπεργκ, εσείς και οι εταιρείες μπροστά μας, γνωρίζω ότι δεν το θέλατε να γίνει έτσι, αλλά έχετε αίμα στα χέρια σας», είπε ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, αναφερόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ. «Έχετε ένα προϊόν που σκοτώνει ανθρώπους».

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δραματική προειδοποίηση από τον διευθυντή του FBI: «Κινέζοι χάκερ ετοιμάζονται να προκαλέσουν όλεθρο στις ΗΠΑ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: