Υπαναχώρηση, υπό προϋποθέσεις, για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ και οι επόμενες κινήσεις των αγροτών [video]

File Photo Αγρότες με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία Λάρισας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγάλη αγροτική κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Στη μέση φαίνεται πως θα «συναντηθούν» αγρότες και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να πραγματοποιηθεί χωρίς εντάσεις το αγροτικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε να επιτραπεί σε έναν βαθμό η κάθοδος τρακτέρ στην Αθήνα, από την στιγμή κιόλας που οι αγρότες φαίνονται ανένδοτοι, αυτή ωστόσο θα πρέπει να γίνει υπό όρους.

Σύμφωνα με τον Σκάι, οι 3 προϋποθέσεις που θέτει η ΕΛΑΣ είναι ότι η «κάθοδος» θα γίνει:

  • συνοδεία περιπολικών από τα μπλόκα προς την Αθήνα και αντίστροφα
  • δεν θα επιτρέπουν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας
  • θα βρίσκονται σε οριοθετημένο χώρο στο Σύνταγμα

Κατά πληροφορίες αναμένεται να υπάρχει πλαφόν στον αριθμό των τρακτέρ που θα πρέπει να βρεθούν στην πρωτεύουσα ενώ πιθανολογείται πως η ΕΛΑΣ θέλει να υπάρχει και μία αναλογία οχημάτων με τρακτέρ για λόγους ασφαλείας, από τη στιγμή κιόλας που η πρόταση του κ. Χρυσοχοΐδη έλεγε πως οι αγρότες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους για το συλλαλητήριο.

Μετά το αρχικό «όχι» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, φαίνεται πως αποφασίζεται να ακολουθηθεί στρατηγική επιτήρησης, με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ να εξειδικεύει το επιχειρησιακό σχέδιο για τη είσοδο των τρακτέρ στην Αθήνα. Γενικά, η ΕΛΑΣ δεν θεωρεί πως τα τρακτέρ θα ξεπεράσουν τα 170.

Με δύο κονβόι οι Θεσσαλοί αγρότες στο Κάστρο Βοιωτίας

Δυο ξεχωριστά κονβόι τρακτέρ ξεκινούν αύριο, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, από τη Θεσσαλία με προορισμό το Κάστρο Βοιωτίας, απ’ όπου σχεδιάζουν να αναχωρήσουν την Τρίτη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα τρακτέρ από Πλατύκαμπο μέσω της παλαιάς Εθνικής οδού Λάρισας -Βόλου θα φτάσουν στο Στεφανοβίκειο όπου θα προστεθούν στο κονβόι τα τρακτέρ του μπλόκου. Στη συνέχεια θα ανέβουν στην Εθνική οδό και θα φτάσουν στον Αλμυρό όπου θα προστεθούν και τα τρακτέρ αυτού του μπλόκου. Ακολούθως θα βάλουν πλώρη για το Κάστρο Βοιωτίας όπου θα φτάσουν το απόγευμα.




Την ίδια ώρα τα τρακτέρ από τον Ε65 (Καρδίτσα- Φάρσαλα) μαζί με αυτά από το Μεγαλοχώρι Τρικαλων θα ανέβουν στον Ε65 με προορισμό την Λαμία και το Κάστρο Βοιωτίας.

Μπλόκο αγροτών στο Μπράλλο

Το πρωί της Κυριακής οι αγρότες από την Κεντρική Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Μπράλου στο 200 ο χλμ Αθηνών Λαμίας. Εκεί έχουν μεταφερθεί τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα από το μπλόκο της Ανθήλης και σύμφωνα με τους αγρότες «είναι ένας πρώτος σταθμός πριν την κάθοδο προς Αθήνα».

Αυτή την ώρα στον κόμβο του Μπράλλου βρίσκονται αντιπροσωπείες αγροτών από την περιοχή του Δομοκού, της Βόρειας Εύβοιας, της Αταλάντης αλλά και της Φθιώτιδας.

Ήδη μέχρι στιγμής οι αγρότες έχουν κλείσει τους παραδρομους για να μην υπάρχει κυκλοφορία και εξελίσσονται αυτή την ώρα διαπραγματεύσεις.

Αγρότες αναμένεται σήμερα να αποκλείσουν την Εγνατία στο ρεύμα προς Βέροια

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν το απόγευμα σε εκ νέου αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Νησελίου, στην Ημαθία, εξέφρασαν οι αγρότες της περιοχής, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, οι αγρότες αναμένεται να κλείσουν από τις 19:00 και για μία ώρα, το ρεύμα προς Βέροια.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μήνυμα Μητσοτάκη στους αγρότες: Σταθερά δίπλα σας αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές αντοχές * Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε όσα πετύχαμε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: